5 fructe și legume pline de apă, ce ne ajută să fim hidratați și sănătoși

Ultima actualizare:

Când vine vorba de hidratare, trebuie să știți că nu doar apa se ia în calcul. Multe din alimentele solide sunt alcătuite aproape complet din apă, așa că este foarte bine să le consumăm, mai ales vara, când organismul are mai multă nevoie de hidratare.

Pepenii conțin apă în proporție de 92%, sunt foarte bogați în vitamina C, astfel că îți va menține pielea hidratată și îți va întări sistemul imunitar. În plus, acest fruct îți va reduce riscul de a face boli cardiace și diverse tipuri de cancer. Poți să mănânci pepene pe stomacul gol, înainte de masă, pentru a-ți îmbunătăți digestia, sau ca fel principal, pentru a profita de toate beneficiile pe care acesta ți le oferă.

Roșiile sunt alcătuite din circa 94% apă și au doar 20 de calorii. În plus, ele conțin potasiu, fosfor, vitaminele A și C și licopen, un antioxidant foarte puternic. Totodată, acestea sunt foarte eficiente dacă vrei să-ți protejezi pielea sau să scapi de acnee.

Merele conțin apă în proporție de 86%. Un măr pe zi asigură organismului tău toată cantitatea de fibre de care acesta are nevoie. În plus, acest fruct conține cei mai buni antioxidanți și poate reduce creșterea celulelor cancerigene, riscul de a face boala Alzheimer, dar și diverse boli cardiace.

Portocalele sunt 88% apă, conțin potasiu, vitamina C, calciu, acid folic precum și toate substanțele hrănitoare necesare pentru ca pielea ta să se hidrateze și să se repare.

Spanacul și salata verde conțin apă în proporție de 95%, sunt bogate în vitaminele A și C, minerale, antioxidanți și substanțe hrănitoare ce ajută la procesul de detoxifiere, facilitând eliminarea toxinelor și a impurităților din piele.

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net