Nici piața nu mai e ce-a fost! Cât a ajuns să coste un banal kilogram de roșii, înainte de Paște

Mai este foarte puțin până la Paște. La fel ca în ceilalți ani, mulți români au început deja  pregătirile pentru masa pascală, făcând din timp cumpărăturile necesare. Însă, această mare sărbătoare, ca în fiecare an, vine, din păcate, cu majorarea prețurilor la alimente. Roșiile, de exemplu, au ajuns mai scumpe decât carnea de miel. Cât costă un kilogram?

Roșiile, un adevărat lux
Roșiile, un adevărat lux

Cât costă acum un kilogram de roșii?

Nu doar produsele de carne sau dulciurile au înregistrat creșteri de preț, ci și fructele și legumele. Iar venirea primăverii readuce roșiile pe lista celor mai căutate legume de către români. Însă, în unele locuri, roșiile au ajuns mai scumpe decât carnea de miel. Cât a ajuns kilogramul?

Ei bine, va trebui să fii pregătit să scoți din buzunar, nici mai mult, nici mai puțin, de 65 de lei. Bineînțeles, este un preț cărora multora li se pare exagerat, având în vedere că, cu doar puțin timp în urmă, un banal kilogram de roșii costa doar 25 de lei.

Potrivit vânzătorilor, acest preţ se datorează faptului că Paştele pică mai repede anul acesta. Producătorii susțin, de asemenea, că mulți oameni vin și doar se uită, nu se îndură să plătească suma de 65 de lei pe un kilogram de roșii, un preț mult mai mare decât cel pentru carnea de miel.

Cât costă carnea de miel?

Anul acesta, fermierii au încercat să nu crească prea mult prețul la carnea de miel. Deci, cât va costa? Ei bine, cel mai mai probabil, în jur de 45-55 de lei, dar poate ajunge și la 60 de lei, mai ales în apropierea Paștelui, iar asta în cazul în care este cumpărată direct de la producător.

Pentru cei care aleg să cumpere carne de miel de la supermarket ori piețe,  prețul ar putea varia, ajungând să fie puțin sub 50 de lei.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!        

image
image
image
image
image
image
politie tamponare   politia romana jpg
Prognoza meteo 10 13 februarie 2022  În ce zone din țară se strică vremea  Ultimele vești de la ANM jpeg
chirie apartament jpeg
image png
Tâmâia este unul dintre cele mai bune leacuri mănăstireşti pentru fiere jpeg
liniste apartament la intrarea in bloc jpg
Vlad Ciurea Foto Captură YouTube jpg
shutterstock 174199757 jpg