Ce legume se plantează în iulie și august în grădină. Doar grădinarii cu experiență nu fac greșeli și cunosc lista completă

Ce legume se plantează în iulie și august în grădină. Dacă ai în curte propria grădină, dar ești începător în acest domeniu, trebuie neapărat să știi ce ai de făcut în cele două luni de vară care au mai rămas. Click! te învață ce poți planta acum, pentru ca mai târziu să nu îți lipsească niciun ingredient important în bucătărie.

Ce legume se plantează în iulie și august în grădină
Ce legume se plantează în iulie și august în grădină

Poate nu știți, dar iulie și august sunt execelente pentru a adăuga noi plante în grădină. Lista cu legumele este destul de mare, așa că asigura-te că ai suficient de mult spațiu disponibil pentru a te bucură de o recoltă cât mai bogată.

Așadar, potrivit site-ului ideipentrucasa.ro, în iulie, pe lângă plantele obișnuite din grădină, poți adăuga și altele. În acest fel, vei avea o cultură de vară excepțională și de cartofi gustoși pe care îi poți include în rețete cât mai diversificate.

Nu uita să uzi bine solul

Înainte de a te apuca de cultivat, este important să uzi pământul înainte de plantat. Vara este secetă, tocmai de aceea contează să le asiguri plantelor tale umididatea de care au nevoie. Nu uită că udatul trebuie să fie făcut dimineață foarte devreme sau seară târziu.

Dacă nu ați reușit să terminați plantarea răsadurilor de legume aveți timp să plantați răsadurile de roșii pentru ciclul II, ardei și vinete. Pe soluri fertilizate cu îngrășământ organic se plantează conopida, varza de toamnă, varza roșie, varza de Bruxelles, gulia de toamnă și broccoli.

Așadar, de la jumătatea acestei luni castraveți, porumb dulce, mărar sau fasole verde. Pe la finalul lui iulie vine rândul, începutul lui august vine rândul sfeclei roșii. Mai mult decât atât, dacă îți dorești o cultură de toamna de cartofi, tot acum este momentul să îi plantezi.

Cultura verzei ornamentale

Varza ornamentală se plantează în august / foto: îngrijireaflorilor.ro
Varza ornamentală se plantează în august / foto: îngrijireaflorilor.ro

În august se plantează și varza ornamentală. Această plantă este absolut superbă, se potrivește în curtea ta și cu siguranță va atrage toate privirile.

Varză decorativă (Brassica oleracea acephala) este o plantă bienala, dar numai în primul sau an de viață are valoare ornamentală. În al doilea an formează flori, fructe și semințe.

Planta are o tulpină îngroșată de care se prind frunzele așezate în rozetă. Sunt soiuri înalte de până la 80 de cm și soiuri pitice de numai 10-15 cm. Soiurile pitice își sporesc valoarea ornamentală dacă sunt plantate în grupuri.

Frunzele au forme, mărimi și culori diferite, fiind netede, ondulate sau franjurate, în funcție de soi. De obicei au nuanțe de albastru-verde dar și tonuri de alb, galben-crem, roșu sau violet. Ca formă unele seamănă cu trandafirii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
FotoJet jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net