Plantele care curăță organismul de metalele grele. Metode naturale de detoxifiere

Tot mai mulți români descoperă că sunt intoxicați cu metale grele, care slăbesc sistemul imunitar, făcându-l vulnerabil la boli. Curățarea corpului de metalele grele este unul dintre cele mai importante și primele lucruri de făcut pentru sănătate. Iată metodele naturale care pot ajuta la eliminarea acestora.

Plantele care elimină metalele grele din organism
Plantele care elimină metalele grele din organism

Riscul de a fi intoxicat cu metale grele este unul real și vine în urma expunerii profesionale, a poluării aerului sau a apei, a contaminării alimentelor, a medicamentelor, a recipientelor pentru alimente acoperite necorespunzător sau a ingerării vopselelor pe baza de plumb. Și cel mai rău dintre toate, aceste metale grele slăbesc sistemul imunitar, hrănesc cancerul, virușii, bacteriile și alți invadatori, care, la rândul lor, contribuie la dezvoltarea bolilor. Cu toate acestea, este bine să știți că există anumite plante care pot ajuta la eliminarea acestora. Acestea sunt:

Usturoiul

Oricât de banal ar părea acest aliment în lista plantelor detoxifiante, usturoiul are o eficiență confirmată științific. Acesta conține aliină, un aminoacid bogat în sulf și poate elimina toxinele și metalele grele din organism, în special plumbul.

Iarba de orz

Pulberea de extract de iarbă de orz extrage metalele grele din splină, pancreas, tract intestinal, sistemul reproducător sau tiroidă. Totodată, mărește capacitatea spirulinei de a absorbi mercurul din corp. 

Moringa 

Plantă originară din India, cunoscută pentru proprietățile sale medicinale, moringa elimină metalele grele din corp, în special cadmiul.

Afine

Afinele sunt foarte benefice pentru organism. Însă, proprietățile sale de detoxifiere sunt mai puțin cunoscute. Ele pot scoate metalele grele din creier, repară și vindecă organele și toate zonele din corpul de unde sunt scoase metalele grele sau toxinele. De asemenea, sunt recomandate celor care suferă de boala Alzheimer, ajutând implicit la repararea daunelor.

Spirulina

Deși nu este tocmai o plantă, ci mai degrabă o algă marină, spirulina are efecte detoxifiante puternice. Aceasta are rolul de a scoate metalele grele din sistemul nervos central, creier și ficat. Tot ea absoarbe metalele grele extrase de pudra de extract de iarbă de orz din celule. Este, totodată, foarte hrănitoare, datorită conținutului extrem de ridicat de proteine și minerale.

Brusturele

Rădăcina brusturelui scoate toxinele din cele mai adânci locuri ale ficatului, pe care îl și poate înmuia dacă e dens și stagnat, elimină hormonii toxici ingerați din metale, materiale plastice, erbicide și fungicide. Totodată, reface funcția ficatului încetinită de boli virale, bacterii, fungi, viermi și alți patogeni. Fitochimicele din rădăcină reduc chisturile, îmbunătățesc țesutul cicatricial și purifică lobii ficatului.

Păpădia

Cu toții știm că păpădia este un agent depurativ eficient. Ea ajută la purificarea sângelui și la îmbunătățirea circulației sangvine. Ajută celulele să se purifice de metalele grele, radiații, DDT sau alte toxine.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
FotoJet jpg
Fundătura Ponorului  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (11) JPG
Bani castig FOTO Shutterstock jpg
cimitir animale jpg
pensie jpeg
cuie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net