Când trebuie udate roșiile, dimineața sau seara? Întrebarea pe care mulți și-o pun

Ultima actualizare:

Puține plante sunt mai populare în grădina de legume decât roșiile. A învăța cum să udați roșiile este cheia succesului. Aceste legume delicioase sunt compuse în principal din apă și au nevoie de ea în măsură adecvată pentru a se dezvolta. Iată câteva lucruri importante pe care ar trebui să le știi despre udarea acestor legume.

Când vine vorba de o grădină grozavă de roșii, udarea este jumătate din luptă. Foto: Click.
Când vine vorba de o grădină grozavă de roșii, udarea este jumătate din luptă. Foto: Click.

Cât de des se udați roșiile

Roșiile au nevoie de multă apă. Asta nu înseamnă că plantele tale pot fi udate prea mult. Multe persoane care cultivă roșii acasă fac greșeala de a crede că udarea plantelor este simplă și că tot ce au de făcut este să mențină solul înmuiat pe tot parcursul sezonului. Adevărul este că există o artă distinctă a udarii pentru o creștere sănătoasă.

Iată răspunsul simplu: ar trebui să vă udați roșiile numai atunci când au nevoie. Cum determinați asta? Prin verificarea solului din jurul plantei. Doriți ca solul să fie umed în jurul plantei la o adâncime de 6" până la 8". În majoritatea climatelor, aceasta va însemna udarea o dată pe zi, dar acest lucru se poate schimba în funcție de cantitatea de precipitații și de temperatura din locația dvs.

Trebuie să inspectați în mod regulat solul din jurul plantelor pentru a vă asigura că este suficient de umed pentru a încuraja creșterea rădăcinilor. Menținerea solului umed este mult mai ușor decât încercarea de a-l hidrata după ce s-a uscat. Începeți cu udarea acestor legume o dată pe zi. În curând veți determina câtă apă este necesară pentru a menține umiditatea la adâncimea potrivită.

Cât de mult să udă roșiile

Aici intră știința în ecuație. Unele studii universitare indică faptul că majoritatea roșiilor au nevoie de aproximativ un centimetru de apă pe săptămână pentru a se dezvolta. Este posibil să se cuantifice această cantitate de apă în termeni de galoane, iar unii cultivatori au făcut asta cu formule științifice. Aproximativ 1" până la 1,5" de apă se va traduce la între o jumătate de galon și un galon plin de apă.

Iată partea dificilă. Nu poți administra toată acea apă într-o singură zi. Acest lucru va crea apă stătătoare, ceea ce nu este bine pentru plantele dvs. Sperăm că vor fi câteva săptămâni când veți primi puțin ajutor din partea precipitațiilor. Din nou, lăsați umiditatea solului din jurul plantelor să fie ghidul de bun simț.

Experiența va fi cel mai bun profesor al tău. Acordați atenție măsurilor pe care trebuie să le luați pentru a menține umiditatea. 

Când să udă roșiile

Această parte a udării eficiente a roșiilor este destul de simplă. Cel mai bun moment pentru a vă uda roșiile este dimineața devreme. Acest lucru va permite oricărei umidități care se îndreaptă spre frunze posibilitatea de a se usca înainte de căldura zilei și poate ajuta la prevenirea bolilor și a arderii plantelor.

Ai nevoie de apa pe care o administrezi pentru a fi folosita eficient. Prea multă apă stătătoare și umiditate pe plante în sine va crea o serie de probleme. Udând dimineața devreme, vei crea o rutină eficientă care funcționează în tandem cu funcțiile biologice naturale ale plantei.

Evitați cu orice preț udarea seara. Odată ce temperaturile scad și apa devine rece, plantele tale vor fi expuse riscurilor pentru sănătate.

Metode de udare a roșiilor

Modul în care udați aceste legume este, de asemenea, foarte important. Ar trebui să udați întotdeauna tulpina plantei în loc de frunze și flori. Apa pe frunze este o rețetă pentru dezastru.

Apa trebuie să ajungă la sistemul radicular al plantei. Se va întâmpla asta mai eficient atunci când udați în jurul tulpinii. Aceasta înseamnă utilizarea unui furtun de un anumit tip. Un stropitor va pune prea multă apă pe plantă.

Când vine vorba de o grădină grozavă de roșii, udarea este mai mult de jumătate din luptă. Faceți bine această parte și veți avea o șansă mult mai mare de a recolta niște legume uimitoare. Cu fiecare sezon care trece, capacitatea ta de a crește aceste alimente de bază pentru grădina de legume va crește exponențial, scriu cei de la swanhose.com.

* Știați că, în anul 2001 Uniunea Europeană a decis oficial că roșia este fruct, și nu legumă?

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
bere istock jpg
image
image
image
image
image
image
vilnius profimedia jpg
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net