Atenție la ce roșii cumpărați din piețe! Specialiștii vă sfătuiesc să vă îndepărtați de tomatele ascuțite. Care este cauza?

Românii se tem să își cumpere de la piață trufandale, cu toate că este sezonul lor. Temerile lor vin după ce au auzit despre scandalul legumelor crescute artificial cu substanțe interzise. Specialiștii fac public faptul că ar trebui să vă feriți de roșiile ascuțite deoarece asta ar putea înseamnă că, la obţinerea lor, s-au utilizat hormoni chimici de sinteză. 

Unele formle de roșii trebuie evitate Foto: Shutterstock
Unele formle de roșii trebuie evitate Foto: Shutterstock

Oamenii nu cred în calitatea trufandalelor 

Tot mai mulţi români sunt reticenţi în privinţa legumelor de sezon. Pentru că nu ştiu exact locul lor de provenienţă şi nici modul în care au fost crescute, oamenii preferă să ocolească tarabele pline cu trufandale. La finalul zilei, comercianţii rămân cu tot mai multă marfă nevândută, scrie Observatornews.ro.

Românii au tendinţa să creadă că legumele aduse din import au o cantitate mai mare de pesticide. Unele roşii, spre exemplu, au fost aduse din Italia şi costă 6 lei pentru un kilogram. În acelaşi timp, însă găsim în pieţe și roşii româneşti. Acestea costă 15 lei pe kilogram. Iar când vine vorba de un raport calitate-preţ, comercianţii ne spun să le cumpărăm pe cele aduse din Grecia şi care costă 8 lei kilogramul.

Medicii spun să evităm tomatele ascuțite

Să le scoatem din meniu nu este o soluţie, spun medicii. Fructele şi legumele proaspete nu trebuie să lipsească din alimentaţie. Există, însă câteva lucruri la care oamenii pot fi atenţi atunci când le cumpără. Trebuie evitate tomatele, pe cât posibil, care sunt ascuţite, pentru că asta înseamnă că la obţinerea lor s-au utilizat hormoni chimici de sinteză.

„În cantităţi foarte mari pot provoca iritaţii ale esofagului, prin ingerare, poate şi probleme la stomac, dar în acelaşi timp, foarte multe dintre ele sunt responsabile şi pentru boli de natură neurodegenerativă, mai ales cele care conţin, în special, metale grele", a declarat Vasile Stoleru, rector USV Iași, pentru Observatornews.ro.

„Castraveții din Pogoanele trebuie retrași imediat de pe piață”

O parte din castraveții care provin din localitatea Pogoanele, județul Buzău, trebuie „retrași imediat de pe piață!”. Aceasta a fost concluzia la care au ajuns procurorii, după ce au primit rezultatele toxicologice într-o anchetă sensibilă.

A fost făcut primul dosar din ţara noastră care arată că sunt cultivatori ce folosesc substanţe chimice pentru a forţa coacerea roşiilor şi a castraveţilor şi, mai grav, că sunt legumicultori care folosesc aceste substanţe în cantităţi care pot pune în pericol consumatorii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
image png
lacul verde resort 7fbfbc original jpg
image png
Abubakar  Tahiru cartea recordurilor jpg
batran confuz istock1 jpg
calcule calculator bani salariu pensie rate bancare datorie
buster jpg
bani jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net