Recipientele de plastic, pericol major atunci când ajung în cuptorul cu microunde. Avertismentul experților

Cuptorul cu microunde a devenit, pentru mulți dintre noi, unul dintre cele mai importante obiecte din bucătărie. Fie că vrem să dezghețăm ceva, ori pregătim o masă rapidă, atunci când nu avem timp să gătim chiar noi, nimeni nu poate nega cât de util este cuptorul cu microunde. Însă, cum adesea suntem pe fugă atunci când îl folosim, este posibil să nu ne gândim prea mult la ce băgăm înăuntru. Iar recipientele de plastic în microunde pot fi mult mai periculoase decât am bănui!

Recipientele de plastic pot fi periculoase dacă ajung în microunde
Recipientele de plastic pot fi periculoase dacă ajung în microunde

Pentru ă bună parte din români, cuptorul cu microunde a devenit, practic, indispensabil în bucătărie. Fie că vrem să dezghețăm rapid carnea, înainte să gătim, ori, poate că suntem pe fugă, așa că luăm un produs semipreparat din magazin și îl băgăm repede la microunde, acest mic obiect a devenit extrem de important în dinamica bucătăriei noastre. Însă, potrivit informațiilor oferite de către cei de la adevarul.ro, există și unele riscuri la care putem să nu fim atenți.

Cum atunci când folosim microundele suntem, adesea, pe fugă, putem să nu ne gândim prea mult la ce băgăm înăuntru. Iar potrivit experților, recipientele de plastic pot fi extrem de nocive pentru sănătatea noastră, dacă ajung în cuptorul cu microunde! Profesorul universitar Ioan Călinescu explică, conform sursei, că în cazurile în care ambalajul de plastic este subțire, el se poate topi, iar mâncarea se va împrăștia în cuptor. Însă, acest lucru ar fi cazul cel mai bun, deoarece, după cum veți vedea, pot exista conescințe și asupra sănătății noastre.

Riscurile recipientelor de plastic în cuptorul cu microunde

„Există de asemenea riscul mai neplăcut pentru sănătatea umană ca din acest ambalaj de plastic sub influența încălzirii la microunde să se elibereze o serie de aditivi care sunt în ambalaj. Nu sunt potriviți pentru consumul uman”, explică prof. Univ. Ioan Călinescu.

De asemenea, medicii ne mai spun că nanoparticulele eliberate în timpul încălzirii pot fi cauza diverselor boli digestive, a durerilor abdiminale, a unor alergii, cât și a sindromului colonului iritabil.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net