Secretul unei vieți sănătoase și îndelungate. Un celebru medic dezvăluie 5 obiceiuri care îți pot prelungi viața

Potrivit datelor din decembrie de la Centers for Disease Control and Prevention (CDC), speranța medie de viață  în SUA a scăzut la 76,4 ani. Însă, mulți profesioniști din domeniul medical consideră că oamenii își pot prelungi longevitatea adoptând un anumit stil de viață.

Secretul unei vieți sănătoase și îndelungate / Foto: Freepik
Secretul unei vieți sănătoase și îndelungate / Foto: Freepik

Un neurochirurg acreditat în West Palm Beach, Florida, fondatorul unei instituții de îngrijire medicală preventivă și anti-îmbătrânire, Senolytix, dr. Brett Osborn, lucrează cu pacienții pentru a-i ajuta să obțină o greutate sănătoasă, să adopte obiceiuri mai bune de sănătate și să reducă riscul de boli cronice, precum obezitatea și diabetul.

„Motto-ul meu este, nu ești niciodată prea tânăr sau prea bătrân pentru o sănătate bună”, a declarat dr. Brett Osborn, relatează Adevărul.ro.

Conform neurochirurgului, există cinci obiceiuri zilnice de sănătate pe care le recomandă pacienților săi, cu scopul de a îi ajuta să trăiască o viață mai lungă și mai sănătoasă, dar, în același timp, este important ca aceștia să își asculte propriul corp și să identifice potențialele riscuri.

„În general, supravegherea standard a sănătății pentru americanul mediu este slabă. Pur și simplu nu suntem suficient de agresivi în verificarea și identificarea factorilor de risc ai bolilor cronice. Nu credeți că medicul dumneavoastră vă va găsi toți factorii de risc și vă va salva de la un atac de cord sau un accident vascular cerebral – de cele mai multe ori, asta nu se întâmplă. Aceștia sunt ucigași tăcuți care își pot face rău înainte să experimentezi vreun simptom”, a avertizat dr. Brett Osborn.

De asemenea, medicul recomandă ca, având în vedere prevalența atât a tensiunii arteriale crescute, cât și a rezistenței la insulină, toată lumea să se automonitorizeze acasă pentru semnele timpurii ale acestor probleme potențial mortale.

„Oamenii care așteaptă controlul anual pentru a afla ce se întâmplă cu sănătatea lor fac o greșeală teribilă. Multe pot merge prost într-un an sau doi între vizitele la medic, iar lipsa testelor medicale sau amânarea lor te pot ucide”, a mai spus el.

5 obiceiuri pentru o viață sănătoasă și îndelungată

Astfel, pentru ați prelungi viața este necesară reducerea riscului de atac de cord și accident vascular cerebral, iar primul pas în acest sens este identificarea factorilor de risc.

„Este aproape imposibil să aveți o sănătate optimă fără să verificați constant cum funcționează corpul pentru a vă face o idee. Testele de laborator vor identifica cu exactitate toți factorii de risc. Făcând aceste teste devreme – și luând rezultatele în serios – vă poate salva viața”, a adăugat specialistul.

Osborn recomandă efectuarea a șase analize de sânge pentru a ajuta la prevenirea bolilor legate de vârstă. 

1. Profil lipidic. Acest test oferă o idee aproximativă a raportului dintre colesterolul „bun” și „rău”

2. Profil automat vertical (VAP). Acesta este un test de colesterol, lipide și lipoproteine​​care măsoară toate componentele unui profil lipidic standard și, de asemenea, aprofundează mai departe, segmentând colesterolul în subtipuri.

„Aș lua în considerare cu tărie testarea VAP în locul profilului lipidic standard dacă aveți hipertensiune arterială, diabet sau antecedente familiale de boli de inimă sau accident vascular cerebral. Poți fi surprins să afli că ceea ce odată a fost considerat «normal» în profilul lipidic standard este acum departe de a fi așa”

3. Proteina C-Reactivă (CRP). Pacienții cu obezitate și sindrom metabolic au niveluri crescute de CRP, care este un factor de risc pentru boala coronariană, hipertensiune arterială, diabet de tip 2 și dislipidemie aterogenă

4.  Homocisteină. „Creșterile de homocisteină sunt asociate cu o varietate de boli, inclusiv infarct miocardic, accident vascular cerebral, boala Alzheimer și osteoporoză”

5. Hemoglobina A1C. Acest test măsoară cât de bine au fost controlate nivelurile de zahăr din sânge pe parcursul săptămânilor sau lunilor.

„Acest test nu minte. Este o lentilă medie, cu unghi larg, nu un instantaneu, cum ar fi un nivel de glucoză. E necesar ca acest nivel să fie cât mai scăzut posibil”.

6. Vitamina D3. Există dovezi că deficiența de vitamina D3 este asociată cu accidentul vascular cerebral, rezistența la insulină, demența Alzheimer, boala coronariană și cancerul.

Faceți acest test și interveniți dacă este necesar, deoarece nerespectarea acestui aspect vă va predispune la o varietate de boli”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net