Vrei să trăiești 100 de ani? Iată secretele neașteptate pentru o viață lungă și sănătoasă. Oricine le poate urma

Ultima actualizare:

A fost descoperită rețeta longevității? Cine nu își dorește să trăiască cât mai mult posibil? Ei bine, zeci de ani, specialiștii din întreaga lume au cercetat fiecare părticică a vieții, așa, ei au ajuns la concluzia că, nu doar „genele bune” ne ajută să ajungem la vârsta de 100 de ani, ci și anumite obiceiuri. Care să fie secretul unei vieți lungi și sănătoase?

Descoperă secretele unei vieți lungi și sănătoase / Foto: Freepik
Descoperă secretele unei vieți lungi și sănătoase / Foto: Freepik

Obiceiuri pentru o viață mai lungă

1. Deoarece conține de până la opt ori mai multă lizină și antioxidant care luptă împotriva cancerului, consumă mai multă coajă de pâine.

2. Sunt cu 55% mai puțin predispuși îmbolnăvirilor de orice natură cei care beau multă apă, potrivit specialiștilor de la Universitatea Loma Linda. Așadar, aceștia recomandă să bei opt pahare de apă pe zi.

3. Universitatea Michigan a demonstrat că bărbații care fac antrenament de forță regulat și-au scăzut cu opt puncte presiunea diastolică, deci, fă mai mult sport cu greutăți. Acesta ajută la reducerea cu 40% a riscului de atac cerebral și cu 15% riscul de infarct.

4. Aminoacizii și antioxidanții din grepfuitul roșu și fructele de pădure te vor ajuta să previi cancerul și bolile mintale. Mănâncă-le cât mai des!

5. O singură oră în care râzi își va relaxa corpul și mintea îndeajuns încât să se regenereze după atacurile de stres. Cautăți o comedie, petrece mai mult timp cu oameni care te fac fericit și râzi mai mult.

6. Ei bine, dacă vrei să previi cu până la 55% apariția infractului și a bolilor cardiovasculare, consumă și două cești de cafea pe zi.

7. Te va surprinde, însă și alcoolul are rolul său, iar specialiști de la Harvard îl consideră chiar o rețetă ideală pentru o sănătate curată, însă, atenție, nu sări de trei pahare de alcool pe zi.

8. Cu ajutorul uleiului de măsline și oțet poți preveni îmbătrânirea prematură, riscul de cancer, diabet și obezitate. Așa că, pune-le în salată sau orice mâncare îți dorești.

9. Animalele de companie reduc stresul. Și nu doar atât! Ia-ți un cățeluș care să te motiveze și fă alături de el mișcare în aer liber, așa, vei reduce cu până la 100% orice formă de depresie, iar corpul tău se va simți mai bine cu 50%.

10. Ceaiul de mentă conține antioxidanți puternici care reduc inflamațiile organelor cu 60% și previn apariția diabetului.

11. Deoarece 70% dintre cei care aleg să se sinucidă cauza este stresul de la muncă, evită acest lucru pentru a te feri de multe boli mentale. Alege calmitatea și nu veni cu problemele de la job acasă.

12. Potrivit experțiilor, viața de cuplu reduce rata de deces, față de cei care aleg burlăcia. Așadar, pentru un confort psihic și protecția partenerului de viață, căsătorește-te.

13. Consumă cât mai multe legume și fructe, de preferabil cinci porții pe zi. Acest lucru va ajuta sănătatea să rămână intactă și la vârsta de 100 de ani.

14. Dormi mai mult. Un remediu mai bun pentru boli sau afecțiuni decât somnul nu există, așadar, o singură oră de somn la prânz va face minuni pentru trup și suflet.

15. Ciocolata neagră nu doar că nu are un efect negativ asupra dietei tale, dar și patru grame de cacao sporec eficacietate inimii cu 33%.

16. Un singur pachet de țigări, fumat zilnic, timp de 10 ani, îți reduce viața la jumătate. Prin urmare, renunță la fumat.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!      

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
ciorbă de pui jpeg
Horoscop FOTO Shutterstock (3) jpg
horoscop shutterstock 440905510 jpg
Dexcar3 jpg
image png
zodii pixabay jpg
dependenta de sex jpeg
fericire freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net