Ai grijă! 5 semne amenințătoare ale colesterolului ridicat pe care nu ar trebui să le ignori

Colesterolul ridicat este o afecțiune comună, care poate crește riscul de boli de inimă și accident vascular cerebral. Cu toate acestea, adesea nu există simptome evidente pentru nivelurile ridicate de colesterol, ceea ce face ca această problemă să fie uneori neglijată. Însă, există anumite semnale pe care corpul tău le poate da atunci când ai colesterol ridicat.

Tot mai mulți oameni se confruntă cu colesterol ridicat
Tot mai mulți oameni se confruntă cu colesterol ridicat

Xantelasma

Xantelasma sunt depozite galbene sau albe de grăsime care apar sub piele, în special în jurul ochilor. Aceste depozite pot fi un semn al nivelurilor ridicate de colesterol, deoarece colesterolul este una dintre principalele substanțe care formează aceste depozite. Deși xantelasma nu sunt dureroase și nu afectează vederea, ele pot indica faptul că ai nevoie de tratament pentru a scădea nivelul de colesterol.

Arcus senilis

Arcus senilis este un inel alb sau gri care apare în jurul irisului (partea colorată a ochiului) și poate fi un semn al nivelurilor ridicate de colesterol. Acest inel apare adesea la persoanele în vârstă, dar poate fi un semn al colesterolului ridicat la orice vârstă.

Vederea încețoșată

Nivelurile ridicate de colesterol pot afecta vasele de sânge din ochi și pot cauza probleme de vedere. Dacă ai vederea încețoșată sau neclară, acesta poate fi un semn al problemelor de vedere cauzate de colesterolul ridicat. În cazurile severe, colesterolul ridicat poate duce la pierderea vederii.

Mici sângerări ale ochilor

Colesterolul ridicat poate afecta vasele de sânge din ochi și poate duce la sângerări mici. Aceste sângerări pot fi un semn al problemelor de vedere și trebuie verificate de un medic.

Durere în piept

Colesterolul ridicat poate duce la acumularea de plăci grase în artere, ceea ce poate restricționa fluxul de sânge către inimă. Acest lucru poate cauza durere în piept sau angină pectorală, care este o senzație de constricție sau de presiune în piept. Dacă ai dureri în piept sau alte simptome de angină pectorală, este important să consulți imediat un medic.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Halep Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
cea mai mica inchisoare insula sark jpg
image png
baiat mahmur jpeg
442484961 416757227861294 4073134061471763180 n jpg
Cum să eviți cele mai comune capcane la achiziționarea asigurării RCA jpg
cetate misterioasa jpeg
meteosat 193760 1280 jpg
drum expres piatra neamt bacau jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net