De ce trebuie să pui un cățel de usturoi sub pernă atunci când dormi. Efectele sunt miraculoase

Ultima actualizare:

Cercetările actuale arată că, usturoiul, poate avea unele beneficii reale pentru sănătate, cum ar fi protecția împotriva răcelii, dar și capacitatea de a ajuta la scăderea tensiunii arteriale și a nivelului de colesterol.

Usturoiul te scapă de insomnie. Foto: Click.
Usturoiul te scapă de insomnie. Foto: Click.

Lasă mâncarea să fie medicamentul tău, iar medicamentul să fie hrana ta”, acestea sunt cuvinte celebre ale medicului grec antic Hipocrate, numit adesea părintele medicinei occidentale. El a prescris usturoiul, pentru a trata o varietate de afecțiuni medicale – iar știința modernă a confirmat multe dintre aceste efecte benefice asupra sănătății. Iată câteva dintre beneficiile pentru sănătate ale usturoiului care sunt susținute de cercetări:

1. Usturoiul conține compuși cu proprietăți medicinale puternice

Oamenii de știință știu, acum, că cele mai multe dintre beneficiile pentru sănătate ale usturoiului sunt cauzate de compușii de sulf formați atunci când un cățel de usturoi este tocat, zdrobit sau mestecat. Poate cel mai cunoscut compus este alicina. Cu toate acestea, alicina este un compus instabil care este prezent doar pentru scurt timp în usturoiul proaspăt, după ce a fost tăiat sau zdrobit.

Alți compuși care pot juca un rol în beneficiile pentru sănătate ale usturoiului includ disulfura de dialil și L-Cisteina. Compușii de sulf din usturoi intră în organismul tău din tractul digestiv. Ele „călătoresc” apoi peste tot corpul tău, exercitând efecte biologice puternice, scriu cei de la Healthine.com.

2. Usturoiul este foarte hrănitor, dar are foarte puține calorii

Usturoiul esteși  incredibil de hrănitor! Un singur cățel (3 grame) de usturoi crud conține:

Mangan: 2% din valoarea zilnică (DV)
Vitamina B6: 2% din DV
Vitamina C: 1% din DV
Seleniu: 1% din DV
Fibre: 0,06 grame

Acesta vine cu 4,5 calorii, 0,2 grame de proteine și 1 gram de carbohidrați. Usturoiul conține, de asemenea, urme de diverși alți nutrienți.

3. Usturoiul poate ajuta la protejarea împotriva bolilor, inclusiv a răcelii comune

Se știe că suplimentele de usturoi stimulează funcția sistemului imunitar. Un studiu amplu, de 12 săptămâni, a constatat că un supliment zilnic de usturoi a redus numărul de răceli cu 63% în comparație cu un placebo.

Durata medie a simptomelor răcelii a fost, de asemenea, redusă cu 70%, de la 5 zile în grupul placebo la doar 1,5 zile în grupul cu usturoi. Un alt studiu a constatat că o doză mare de extract de usturoi învechit (2,56 grame pe zi) a redus numărul de zile bolnave de răceală sau gripă cu 61%.

4. Compușii activi din usturoi pot reduce tensiunea arterială

Bolile cardiovasculare, precum atacul de cord și accidentul vascular cerebral sunt responsabile pentru mai multe decese decât aproape orice altă afecțiune. Hipertensiunea arterială sau hipertensiunea arterială este unul dintre cei mai importanți factori care pot duce la aceste boli.

Studiile pe oameni au descoperit că suplimentele de usturoi au un impact semnificativ asupra reducerii tensiunii arteriale la persoanele cu tensiune arterială ridicată.

Într-un studiu, 600-1500 mg de extract de usturoi învechit au fost la fel de eficiente ca medicamentul Atenolol, în reducerea tensiunii arteriale pe o perioadă de 24 de săptămâni. Dozele de supliment trebuie să fie destul de mari pentru a avea efectele dorite. Cantitatea necesară este echivalentă cu aproximativ patru căței de usturoi pe zi.

5. Usturoiul îmbunătățește nivelul de colesterol, ceea ce poate reduce riscul de boli de inimă

Usturoiul poate reduce colesterolul total și LDL (rău). Pentru cei cu colesterol ridicat, suplimentele de usturoi par să reducă colesterolul total și LDL cu aproximativ 10-15%.

Pont: pune usturoiu sub pernă

Usturoiul poate fi folosit în multe feluri. De exemplu, îl puteți pune și sub pernă. Într-un săculeț, din material textil. De ce să faceți acest lucru? Un cățel de usturoi sub pernă te poate ajuta să scapi de insomnie, anxietate și stres. 

Pe de altă parte, se pare că usturoiul sub pernă ne protejează sistemul imunitar: previne simptome precum răceala, durerile în gât, durerile de cap și diverse alte simptome gripale. Totodată, usturoiul sub pernă reglează și stimulează tensiunea arterială și de a menține valorile scăzute ale colesterolului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
alimentatie sanatoasa jpeg
nea gica de 102 ani jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
minivacanta jpeg
fructe si legume jpg
horoscop webp
Epava Titanicului (© NOAA / Institute for Exploration / University of Rhode Island / Wikimedia Commons)
easter bell 3321946 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net