Oltenii i-au pus bețe în roate campioanei, CFR Cluj

Ultima actualizare:

Formația din Bănie are, în ultima vreme, niște sclipiri de „Craiova Maxima”, inspirându-se parcă din istoria sa dominantă în România anilor '80. După ce, cu o etapă în urmă, a învins-o pe FCSB cu 2-0 pe ”Arena Națională”, de data aceasta, duminică, Universitatea Craiova și-a adjdudecat și meciul cu CFR Cluj, 3-2. Partida disputată acasă, pe „Ion Oblemenco” relansează lupta pentru supremația din primul eșalon românesc.

Markovic a marcat golul egalării oltenilor (FOTO: Sportpictures)
Markovic a marcat golul egalării oltenilor (FOTO: Sportpictures)

Confruntarea dintre cele două formații a fost una strânsă, după cum o reflectă și tabela. După fluierul de start, n-a durat mult peste un sfert de ceas și Alexandru Crețu a deschis scorul pentru Universitatea Craiova ('18). Echipa sa a reușit să-și păstreze avantajul, până spre finele primei reprize, când Mihai Bordeianu a egalat ('43). Mai mult, oaspeții au majorat avantajul, iar Claudiu Petrila a făcut să fie 2-1 pentru CFR Cluj ('58). Gazdele nu s-au pierdut cu firea, Jovan Markovic egalând imediat ('69). În schimb, golul victoriei s-a tot lăsat așteptat, fiind reușit, în cele din urmă, de Ante Roguljić, la finele prelungirilor ('90+6). Acesta din urmă fusese introdus pe teren în locul lui Crețu în minutul 90+1!

După acest meci bogat în goluri, situația în clasamentul play-off-ului din Liga I se schimbă. Dacă, în urmă cu o săptămână, CFR Cluj era deja considerată aproape sigur campioana României, acum clujenii au motive să se teamă pentru supremația lor. Pentru șanse matematice la trofeu se înscriu atât FCSB, cât și Universitatea Craiova. Părerile sunt împărțite în tabăra clujenilor, după acest rezultat. Spre exemplu, Mario Camora s-a arătat dezamăgit: „Nici nu știu ce să zic. Am avut o mentalitate de echipă mică la final! Trebuia să ținem de rezultat, să avem alt joc. Aici, la Craiova, am pierdut de două ori la ultima fază. E bine că încă mai depinde de noi, dar nu așa. Nu avem explicații clare acum. Dacă vom arăta la fel la următorul meci, vom pierde din nou”.

Jucătorii de la CFR Cluj încep să se teamă

Pe de altă parte, Mihai Bordeianu, unul dintre marcatorii ardelenilor, pare stăpân pe situație: „Cred că toți sunt foarte fericiți că a pierdut CFR Cluj și se joacă titlul, dar suntem jucători cu experiență și vom gestiona bine situația. Cu siguranță!”. Antrenorul principal Dan Petrescu a fost la distanță de acest eșec, urmărind meciul din camera de hotel, pe fondul unei suspendări dictate de Liga Profesionistă de Fotbal. Astfel, a fost înlocuit de secundul Alin Minteuan. „Normal că este supărare mare când pierzi. Trebuie să strângem rândurile și să încercăm să îndreptăm lucrurile. E ușor să găsești vinovați la final. Am jucat cu o echipă bună, care în ultima perioadă practică un joc foarte bun. Clar ne așteptam la un meci extrem de dificil, am încercat să îi blocăm, fiindcă știam că joacă foarte bine între linii. (…) Suntem încă pe primul loc și mergem înainte. Presiune pe CFR Cluj a fost în permanență. Obținând patru titluri, fiind acum pe primul loc, nimănui nu-i place. Nici mie nu mi-ar conveni. Și atunci, normal că există anumită presiune pe CFR Cluj. Sunt jucători de valoare și, cu siguranță, vom îndrepta lucrurile. Toată lumea este supărată. El clar că nimeni nu vrea să vorbească imediat după meci. Fotbalul are și fața asta. Cei care am jucat și cunoaștem fenomenul, știm”, a concluzionat Minteuan, după meci.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net