Pas „șchiopătat”: Rapid încă își caută identitatea. Doar remiză cu CSU Craiova

Schimbarea se lasă așteptată la Rapid, acolo unde Marius Șumudică încă își mai caută locul pe banca tehnică, fără a aduce victoria în cel de-al doilea meci al său în noul mandat. Giuleștenii „au smuls” doar un punct din meciul disputat, sâmbătă, în deplasare, cu CS Universitatea Craiova și încheiat 1-1.

Rapid s-a întors cu un punct de la CSU Craiova (FOTO: Sportpictures)
Rapid s-a întors cu un punct de la CSU Craiova (FOTO: Sportpictures)

Cu răbdarea la cote minime, după încercările nereușite ale nord-irlandezului Neil Lennon, conducerea Rapidului mai are de „strâns din dinți” până la o redresare – cel puțin așa a arătat concluzia duelului cu oltenii, din etapa a VIII-a din Superliga României.
Cu Șumudică pe banca tehnică, formația vișinie a reușit să înscrie prima, când fundașul Christopher Braun a preluat inspirat o pasă de-a lui Claudiu Petrilă ('17). Doar că, ceva mai târziu, din nou intratul în grații Cristian Săpunaru l-a faultat pe Elvir Koljić în careu, iar István Kovács a dictat imediat penalty - n-a fost nevoie de mai mult, pentru ca Alexandru Mitriţă să transforme şi să aducă egalarea. Giuleștenii au avut șansa de a reintra în avantaj, înainte de pauză, doar că mingea trimisă de Petrilă s-a lovit de bară, în minutul 43. Speranțele s-au întețit, două minute mai târziu, când Kovács a acordat un penalty pentru Rapid, în minutul 45, pentru un contact între Koljić şi Alexandru Paşcanu, dar după verificarea VAR, a anulat decizia.
Partea a doua a jocului n-a mai adus faze memorabile de poartă, iar finele de meci a fost sub semnul emoțiilor, partida fiind oprită, după ce, în minutul 79, un spectator a avut probleme medicale, moment în care ambulanța a intrat pe teren, transportându-l de urgență la spital.

Giuleștenii își pun toate speranțele în transferuri

„Sunt mulţumit de efortul depus de jucătorii mei, dar încă suntem departe de ce-mi doresc din punct de vedere fizic şi din punct de vedere al relaţiilor de joc. A fost o deplasare grea, unde am reuşit să luăm un punct. Toţi trebuie să punem umărul să ne atingem obiectivul, să prindem play-off-ul. Nu sunt mulţumit de joc, încă nu avem curaj, trebuie să ţinem mai mult de minge, trebuie să trecem peste această barieră. Nici nu mai am voce! Nu se poate, am controlat jocul vreo 25 de minute, marcăm gol, apoi ne retragem. Eu nu am nevoie de aşa ceva. Eu trebuie să transform această mentalitate, trebuie să ţinem de minge, nu trebuie să conservăm rezultatul. E clar, nu e uşor să joci la Rapid, nu e uşor să preiei o echipă de pe locul 15, ne-am ridicat, am luat patru puncte, dar acum urmează două meciuri foarte grele cu Universitatea Cluj şi cu Slobozia”, a fost reacția tehnicianului rapidist, în vârstă de 53 de ani, care a punctat că e nevoie de o „primenire” a lotului: „Avem nevoie de transferuri, cred că vor aduce doi-trei jucători, în săptămâna următoare. Nu sunt jucători români, sunt jucători cu o calitate mult peste tot ce avem în ţară. Sunt jucători pe care eu îi cunosc, i-am antrenat şi în Turcia. Sunt peste ce avem în fotbalul românesc” .
De cealaltă parte, Constantin Gâlcă, antrenorul craiovenilor, a consemnat: „Au fost câteva ocazii clare de partea noastră, trebuia să înscriem, dar nu știu ce s-a întâmplat, fiindcă pe asta mă bazam. Le-am spus jucătorilor, înainte de meci, faptul că o să conteze foarte mult eficiența din fața porții”.
Dacă remiza e încă un pas „șchiopătat” pentru Rapid, oltenii pot jubila - CSU Craiova urcă pe primul loc în clasament, cu 15 puncte, în vreme ce Rapid are doar nouă și se află pe a opta poziție.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William, Prințul Harry, Kate Middleton, Meghan Markle  sursa   GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Nationala Romania (Sportpictures) jpg
Erling Haaland (EPA) jpg
Helmuth Duckadam (Sportpictures) jpg
david popovici 2 jpg
ilie nastase facebook jpeg
Endrick, Real Madrid (EPA) jpg
Bayern Munchen Dinamo Zagreb (EPA) jpg
Salvatore Schillaci (Getty Images) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net