Rapid are un nou antrenor. Cine este Neil Lennon, venit „să resusciteze” Giuleștiul

Zvonurile s-au adeverit și Rapid are, de-acum, un nou tehnician, nord-irlandezul Neil Lennon fiind oficializat la echipa din Superliga României. În vârstă de 52 de ani, acesta va conduce echipa de sub Podul Grant în următoarele două sezoane. 

Neil Lennon și-a asumat o înțelegere pentru următoarele sezoane (FOTO: Facebook)
Neil Lennon și-a asumat o înțelegere pentru următoarele sezoane (FOTO: Facebook)

„Am fost foarte impresionat de proiectul pe care mi l-au prezentat (n.r. conducerea echipei Rapid). Am fost foarte impresionat de domnul Şucu, este un om foarte puternic, foarte inteligent, un om cu principii. A fost impresionant pentru mine. Sunt foarte bucurors să fiu aici, ştiu că Rapid este un nume foarte important în istoria fotbalului românesc. Este o oportunitate pentru mine. Sper să creez o conexiune puternică între mine şi suporteri, dar acest lucru vine odată cu obţinerea rezultatelor pozitive şi cu a face performanţa. Este responsabilitatea mea.
Ştiu că sunt suporteri foarte pasionaţi, care iubesc clubul! Sunt asemănători fanilor lui Celtic. Îmi doresc să facem performanţă, acesta este obiectivul meu principal. Sper să întâlnesc, curând, suporterii şi voi face tot ce este posibil pentru a face performanţă cu Rapid”
, a declarat Lennon pentru fcrapid.ro.
Fostul căpitan al naţionalei nord-irlandeze are un CV impresionant în „sportul rege”, fiind de cinci ori campion al Scoţiei cu Celtic Glasgow (2012, 2013, 2014, 2019, 2020), cucerind Cupa Scoţiei de patru ori (2011, 2013, 2019, 2020) și Cupa Ligii Scoției (2020), fiind numit în trei rânduri antrenorul anului în Scoția (2012, 2013, 2020).

Comunicatul oficial al clubului Rapid, despre numirea de pe banca tehnică

„Stimaţi rapidişti,
Mă mulţumeşte faptul că domnul Neill Lennon, o legendă în Marea Britanie, atât ca jucător, cât şi ca antrenor, se alătură proiectului nostru. Luând în considerare cariera sa, este cel mai titrat specialist străin venit să antreneze în România.
Dânsul vine dintr-o cultură fotbalistică, cea anglo-saxonă, bazată pe seriozitate, pe muncă, pe reuşită. Cultură în care deciziile, odată luate, nu mai sunt comentate sau negociate, ci pur şi simplu sunt implementate.
Un antrenor cu rezultate excepţionale, experimentat, dar încă tânăr, energic, foarte autoritar, un lider adevărat. Şi, în plus faţă de toate, un antrenor care poate lua decizii echilibrate, fără
să vină în spate cu un bagaj de antipatii sau de preferinţe subiective în ceea ce priveşte lotul.
Sunt convins că nu vom mai avea jucători care să-şi manifeste rapidismul la 3 noaptea din discotecă sau de pe pârtiile de schi, sau care să se prezinte la echipă cu kilograme în plus faţă de greutatea optimă. Sunt, de asemenea, convins că, în sezonul viitor, pregătirea fizică, implicarea şi determinarea în teren a echipei noastre vor fi la un nivel net crescut faţă de stagiunea abia încheiată.
Ne-am fi dorit să avem puterea financiară de a-i oferi un salariu pe măsura celui apărut în presă, dar, momentan, nu suntem la acel nivel. Vrem să ajungem acolo în următorii ani şi putem să o facem doar pe baza unor performanţe sportive foarte bune.
Domnul Lennon va fi ajutat în noul sezon şi de un club RAPID mai puternic! Pe baza evaluărilor făcute împreună cu domnul Mircea Lucescu, căruia îi mulţumesc în mod special, vom continua investiţiile în infrastructură, vom reforma în totalitate zona medicală (refacere, recuperare, nutriţie) şi, normal, vom continua investiţiile în jucători valoroşi, cu mentalitate de învingători.
Sunt multe lucruri care vor fi schimbate în bine, dar prefer să îi las să vorbească despre ele pe colegii responsabili de implementarea lor!”
, a transmis acționarul Rapidului, Dan Şucu.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0891639079 jpg
image
image
image
image
image
image
Romania la ceremonia Jocurilor Olimpice (EPA) jpg
delegatia romaniei ceremonia deschidere jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Nadia Comaneci (Sportpictures) jpg
Radu Dragusin (Facebook) jpg
Corvinul Rijeka (Sportpictures) jpg
David Popovici (EPA) jpg
delegatie romania jocuri olimpice jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net