Rapid, transfer în ultimul moment: un mijlocaș ofensiv care a jucat la Inter

Gruparea giuleșteană a reușit, în ultima clipă, un transfer care o poate ajuta, în sezonul acesta - un mijlocaș ofensiv, care a jucat la juniorii lui Inter Milano.

Xian Emmers, cel mai nou transfer din Giulești (FOTO: Facebook FC Rapid 1923)
Xian Emmers, cel mai nou transfer din Giulești (FOTO: Facebook FC Rapid 1923)

Pentru a veni la Rapid, Xian Emmers a lăsat în urmă formația olandeză Roda Kerkrade. În vârstă de 23 de ani, belgianul a semnat cu Rapid contract valabil pentru doi ani, cu opțiune de prelungire pentru încă un sezon.

„Rapid a renăscut, similar cu punctul în care mă aflu în carieră”

„Sunt foarte fericit și entuziasmat să semnez cu Rapid. Am așteptat mult timp, așa că sunt nerăbdător să cunosc suporterii. Am auzit multe despre ei, că sunt minunați. Abia aștept să simt atmosfera. Am fost prezent la meciul cu FCSB și am fost impresionat. Eu vin din liga secundă din Olanda și e foarte diferit, așa că sunt foarte entuziasmat să cunosc suporterii. Știu că Rapid a renăscut și că acum își reclădește parcursul în fotbal. Este similar cu punctul în care se află cariera mea în momentul de față. Este o potrivire minunată”, a declarat mijlocașul pentru clubul de sub Podul Grant. 

Trecutul lui Xian Emmers nu poate decât să încânte Rapidul, dat fiind faptul că este fost internațional U16, U17, U18 și U19 belgian, iar din 2015 până în 2021 a fost sub contract cu Inter. 

Înapoi în timp, Xian Emmers lăsa Genk, în 2015, pentru a evolua în tricoul lui Inter, în care a adunat zeci de meciuri pentru formațiile de tineret. Nu a reușit să treacă și la seniori, însă, fiind împrumutat la Cremonese, Beveren și Almere City.

Apoi, de anul trecut, mijlocașul ofensiv a făcut saltul spre fotbalul olandez, unde a înscris 10 goluri și a reușit 10 pase decisive, în 41 de meciuri. Xian Emmers provine dintr-o familie cu tradiție în fotbal, fiind fiul unui fost mijlocaș belgian, Marc Emmers - acesta a cucerit de patru ori titlul în Belgia și numără 37 de meciuri la naționala țării sale.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net