Rapidiştii au făcut vizita medicală la sat
Clubul din Giuleşti este prins într-o spirală a erorilor care duce inevitabil la luarea unor decizii pripite şi jenante. Pe lângă toate anomaliile mai mult sau mai puţin cunoscute la Rapid în ultima vreme, ieri s-a mai produs una care stârneşte zâmbete şi care ar trebui să-l facă să roşească pe Dinu Gheorghe, iniţiatorul ei. Iată însă un top trei al lucrurilor incredibile care se petrec la Rapid!
e Vizita medicală la sat. Preşedintele feroviarilor a făcut multe afaceri proaste la Rapid, dar acum a încercat şi el să economisească nişte amărâţi de euro. Deşi are legitimaţi doar nouă jucători şi obţinerea vizelor medicale pentru retur nu l-ar fi costat o avere nici la Institutul de Medicină Sportivă (INMS), „Vamă” a decis să-şi ducă jucătorii la o clinică privată din comuna Chiajna. Glumele cu „dispensarul din sat” n-au întârziat să apară, iar ruşinea a fost completă când veteranul Daniel Pancu şi portarul Virgil Drăghia au refuzat să-i însoţească pe ceilalţi şapte colegi ai lor şi au mers pe cont propriu la INMS. „Vă rog să mă credeţi, nu puteam să merg la Chiajna, când toată viaţa am făcut vizita medicală la INMS. Am plătit şi cu asta basta. Nu ştiu ce controale au făcut ei acolo. Am auzit că la toţi a durat 35 de minute, cât la mine singur. Oricum, suntem unici. N-am mai văzut aşa ceva”, a afirmat atacantul de 37 de ani.
Criza pune Rapidul în situaţii penibile
e Cei plecaţi au salariile la zi, cei rămaşi au datorii. Un alt paradox care nu se putea întâmpla decât la Rapid este cel al modului în care se plătesc salariile restante. Clubul a făcut rost, de data asta pe „barba” lui Dinu Gheorghe, de nişte bani din care trebuiau să se plătească nişte datorii către jucători. Culmea, preşedintele n-a virat niciun leu celor care au promovat echipa în prima ligă şi care au rămas în continuare să o salveze de la retrogradare. În schimb, toţi jucătorii plecaţi în această iarnă şi-au încasat salariile la zi. „Eu nu mai înţeleg nimic. La noi s-au acumulat foarte mulţi bani, iar alţii au plecat cu tolba plină. Nu vreau să mai spun nimic pentru că mă inflamez şi iese rău. Pur şi simplu nu-mi dau seama cum au gândit cei care au împărţit acei bani”, a declarat „Pancone”.
e Antrenamente la Rapid: alergări şi sală de forţă. Toată lumea s-a întrebat probabil cum poate antrenorul Cristi Pustai să conducă un antrenament normal cu doar şapte, opt sau nouă jucători şi ce exerciţii specifice poate comanda. Exceptând celebrul cinci contra doi, într-o singură grupă, n-am reuşit să inventăm altceva. Tot căpitanul echipei ne lămureşte. „Ce antrenamente putem să facem când suntem o mână de oameni, dintre care jumătate portari? Alergăm până ne săturăm şi, după aceea, mergem la sala de forţă. Până nu suntem mai mulţi n-avem cum să lucrăm cu mingea. Sperăm să se rezolve cât mai repede, dar nu ştiu ce să mai cred”, a spus Pancu. Şi minciunica servită antrenorului pentru această situaţie este penibilă. Se pare că cei din conducere au spus că jucătorii care trebuie să vină la Rapid sunt la Cupa Africii şi de aceea nu pot ajunge încă la antrenamente. Până atunci, planul rămâne în picioare. Mulţi, puţini, pe 18 ianuarie se pleacă în Grecia, pentru primul cantonament al iernii.
Săpunaru are derogare de la UEFA
Una dintre telenovelele Rapidului în această iarnă a fost repatrierea unor foşti jucători emblematici, printre care şi Cristi Săpunaru. Acesta e în litigiu cu Elche şi, până la finalizarea procesului cu spaniolii, n-avea voie să semneze cu o altă echipă. UEFA i-a dat însă o derogare fotbalistului de 30 de ani şi fundaşul poate semna deja cu Rapid. De miercuri e la antrenamentele lui Pustai şi se aşteaptă ca măcar până în vară să apară în alb-vişiniu.