Regele din Superligă: echipa lui Hagi a învins Rapidul și încheie pe primul loc

Farul a încheiat sezonul regulat din Superliga României întocmai cum și-a obișnuit fanii. Echipa antrenată de Gheorghe Hagi a reușit victoria, sub ochii propriilor spectatori, sâmbătă, învingând Rapidul cu 2-1.

Rapid „s-a împiedicat” la Constanța (FOTO: Sportpictures)
Rapid „s-a împiedicat” la Constanța (FOTO: Sportpictures)

Cu toate că cei care au deschis scorul au fost oaspeții, prin Antonio Sefer ('14), constănțenii au avut nevoie de doar șase minute să egaleze grație lui Andrei Artean pentru ca, mai apoi, în repriza secundă, să stabilească rezultatul final, în minutul 50. Aici, golul a fost „împărțit” între constănțeanul Adrian Mazilu ('50), în urma unei pase decisive de la același Artean și portarul rapidist Horațiu Moldovan, care a intervenit nefericit și a scăpat balonul în poartă. „Am făcut o greșeală foarte mare, mi-o asum, dar asta este, mergem înainte în play-off și vedem ce ne așteaptă. Nu caut scuze, a fost o gafă mare a mea. Nu m-am uitat pe reluări. Îmi pare rău că am făcut-o în acest meci, nu meritam să pierdem”, a declarat goalkeeper-ul de  25 de ani.

„Regele” a jubilat

„Am făcut un meci foarte bun, ne-am ridicat la nivelul adversarului, am avut momente bune de tot. Am luat gol pe o greşeală, dar felicit echipa că a reacţionat bine, nu ne-am pierdut cumpătul, am fost inteligenţi, am jucat fotbalul nostru şi am reuşit să câştigăm. Ca să baţi Rapid sau echipele foarte bune ale României, trebuie să joci foarte bine. Aşa trebuie să lucrăm, în fiecare an să devenim mai buni. Vrem să facem performanţă, uşor, uşor se creează un spirit bun la Constanţa”, a comentat, mulțumit, Hagi. Întrebat al cui este meritul pentru primul loc ocupat de constănțeni, „Regele” a punctat: „ Al jucătorilor. Al meu, cu staff-ul, e că am plănuit bine lucrurile, iar ei au făcut diferenţa. Ar fi cea mai mare greşeală a noastră (n.r. să creadă că Farul este favorită la titlu), trebuie să rămânem la fel ca înainte, să încercăm să luăm cele trei puncte la fiecare meci. Cred că e cea mai mare preocupare a mea să nu ia cineva viteză şi să se ducă sus. Noi am plecat de undeva şi putem ajunge, nu suntem campioni, ca CFR”.

Solidari cu portarul lor

De cealaltă parte, Adrian Mutu a fost cumpătat, în ciuda înfrângerii echipei sale. „Cred că și pe noi, antrenorii, ne-a mulțumit, a fost într-adevăr un meci spectaculos. Îmi pare rău pentru Moldo (n.r. portarul Horațiu Moldovan), pentru că e un portar de valoare, de multe ori ne-a salvat, iar noi toți suntem cu ei. Suntem într-o perioadă în care șansa nu e de partea noastră, cu penaltiuri ratate, cu goluri incredibile (n.r. încasate). Bineînțeles că tot timpul e loc de mai bine. O să analizez cu jucătorii. Per ansamblu, jucătorii au avut o atitudine bună. Șansa nu a fost de partea noastră. O să fie o luptă intensă în play-off. Participăm la acest play-off pentru a ajunge cât mai sus. Noi ne-am îndeplinit obiectivul. De aici încolo, presiune e pentru cei care au declarat că se luptă pentru titlu”.
În urma acestui meci, Farul Constanța este sigură că termină faza curentă a competiției din postura de lider, având 64 de puncte din 19 victorii, șapte remize și patru înfrângeri. Chiar dacă CFR Cluj încă nu și-a disputat meciul etapei, diferența dintre ardeleni și formația lui Hagi e de patru puncte, așadar matematic fiecare rămâne pe locul său. De cealaltă parte, Rapid e pe locul cinci, cu 52 de puncte din 15 meciuri câștigate, șapte egaluri și opt dueluri pierdute în Superliga României.

Au jucat fără suporteri

Giuleștenii n-au avut parte de susținere din partea propriilor suporteri, rămași în afara stadionului. Peste 500 de oameni au făcut deplasarea la Ovidiu, doar că biletele rezervate oaspeților erau numai 225. Din solidaritate, cei care totuși aveau tichet au decis să rămână în afara arenei, epsiodul fiind dezbătut după meci. „Nu respectă sportivitatea (n.r. decizia de a nu le aloca bilete). Rapidul nu va veni niciodată cu 200 de suporteri, va veni cu de la 500 în sus. Dacă se întâmplă asta și în play-off, este urât pentru fotbal”, a spus Adrian Mutu. Scena a ajuns și la urechile lui Marius Șumudică, acesta „tranșând” lucrurile: „Dacă eram antrenorul Rapidului, întârziam jocul în semn de protest. Niciodată nu începeam până în minutul 14 sau cât îmi permitea. Nu se poate așa ceva, nu începeam. Dar ăștia suntem!”.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net