Situație inedită în finala Cupei României: Oțelul întâlnește Corvinul

Oțelul Galați și-a asigurat prezența în finala Cupei României, după ce a învins, joi, Universitatea Cluj cu 2-1. Astfel, gălățenii vor merge pentru a doua oară în ultimul act al competiției, după reușita din 2003/2004.

Oțelul Galați a eliminat Universitatea Cluj din Cupa României (FOTO: Sportpictures)
Oțelul Galați a eliminat Universitatea Cluj din Cupa României (FOTO: Sportpictures)

„Sunt bucuros că am reușit să ajungem în finala Cupei României, după un parcurs dificil! Am preconizat că va fi un meci greu, cu o echipă bună, cu jucători valoroși și experimentați. Eu cred că am câștigat pe merit. Mă bucur pentru tot Galațiul, pentru suporterii noștri, pentru toți oamenii care iubesc această echipă. Acești jucători merită mai mult sprijin, din toate punctele de vedere. De trei ani, încercăm să ne autodepășim și să obținem performanțe. La pauză, am avut cu jucătorii o discuție mai bărbătească, le-am spus că, dacă menținem același ritm din ultimele 20 de minute, nu putem să câștigăm. Sper să nu ne oprim aici, din punct de vedere sportiv. Din alt punct de vedere, financiar, sper să fie mai bine anul viitor. Avem nevoie de un buget mult mai mare. Nu mi-a plăcut niciodată să vorbesc despre buget, dar cred că Oțelul are cel mai mic buget din ligă”, a declarat Dorinel Munteanu, conform DigiSport.

Trofeul se va acorda după finala din 15 mai, la Sibiu

Lupta pentru Cupa României se va da între Oțelul Galați și Corvinul Hunedoara, meciul fiind programat să se dispute peste o lună, pe 15 mai, pe Stadionul Municipal din Sibiu. De altfel, Corvinul este revelația acestei competiții, având un parcurs de excepție: hunedorenii le-au învins, printre altele, pe Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, Chindia Târgovişte și chiar pe CFR Cluj. Scenariul este unul care-i permite lui Corvinul să viseze: echipa ar putea ajunge în cupele europene, cu toate că nu are drept de promovare în Superliga României, dat fiind că nu a obținut licență de prima divizie, însă are pentru competițiile continentale, ceea ce înseamnă că ar putea evolua în preliminariile Ligii Europa.
Fondată inițial în anul 1921, Corvinul a fost dezafiliată de Federația Română de Fotbal, în 2004, pentru că avea datorii față de jucătorii săi, urmând o perioadă tulbure. Deși au succedat alte două echipe, niciuna nu a fost recunoscută drept continuatoare oficială, marca echipei fiind recuperată în 2021 de Municipiul Hunedoara, cu ocazia centenarului lui Corvinul, când administrația locală a obținut-o de la Octavian Marian, ultimul proprietar. Apoi, în vara anului 2022, ultima entitate activă, CS Hunedoara, a fuzionat cu marca originală FC Corvinul 1921, devenind succesorul clubului de fotbal inițial și reunind istoria Corvinulului din 2005 până în prezent.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Maria Alexandra fiica Alina și Nicolae ai României foto Facebook5 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Gabriela Ruse (EPA) jpg
pep guardiola facebook jpeg
Dan Sucu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Gabriela Ruse (EPA) jpg
Jaqueline Cristian (EPA) jpg
Radu Dragusin (EPA) jpg
FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net