Scene de groază în Liga I: a ieșit pe targă, după ce nu mai auzea și îi curgea sânge

Unul dintre meciurile din play-out-ul din Superliga României a îngrozit audiența, după ce un fotbalist a fost accidentat grav și a părăsit terenul pe targă. Dincolo de victoria lui Dinamo, reușită duminică, acasă, cu Politehnica Iași, 1-0, un episod aproape de tragedie a dat mari emoții celor prezenți. 

Luca Mihai a trecut prin clipe grele în ultimul meci (FOTO: Sportpictures)
Luca Mihai a trecut prin clipe grele în ultimul meci (FOTO: Sportpictures)

În vârstă de doar 20 de ani, Luca Mihai, legitimat la oaspeți, a fost victima unei intrări foarte dure ale lui Josue Homawoo, fiind lovit în zona capului. Impactul a fost unul considerabil, iar Luca Mihai a rămas nemișcat pe gazon și a fost scos de pe teren cu ambulanța, după ce nu mai auzea și îi curgea sânge din ureche, medicii imobilizându-i gâtul și punându-i mască de oxigen. În cele din urmă, mijlocașul central a fost transportat la spital, conștient, starea sa ameliorându-se treptat. 
În mod curios, un asemenea fault du a fost doar „atenționat” cu un cartonaș galben de către arbitrul meciului, Ovidiu Hațegan, chiar dacă toată lumea se aștepta la o eliminare pentru o astfel de accidentare - totuși, după aproximativ cinci minute de pauză, fotbalistul a văzut doar „galben” și jocul s-a reluat. 

Și-a recunoscut părinții la salvare, dar nu era coerent în vorbire

„Fii puternic, Luca! Suntem alături de tine!
Starea jucătorului echipei noastre, Luca Mihai, este stabilă! Mijlocașul se află într-o rezervă la Spitalul Elias din București și medicii fac, în continuare, investigații pentru stabilirea unui diagnostic exact. Are multiple fracturi craniene, pometele deplasat. Încă este confuz și prezintă stare de somnolență. În urma loviturii primite de la adversar, în minutul 29 al meciului din deplasare cu Dinamo, Luca a căzut pe teren în stare de inconștientă și intervenția imediată a asistentului medical al clubului nostru, Andrei Gîdea, precum și a medicilor de pe ambulanță l-a ajutat să devină conștient. Prezenta sângerări la urechea dreaptă și respira cu dificultate, însă și-a recunoscut părinții la mașina salvării, chiar dacă nu era coerent în vorbire. Încă din timpul meciului, reprezentanții clubului nostru sunt în permanentă legătură cu medicii și familia lui Luca și avem toată încrederea că tânărul nostru jucător va reveni cât mai curând în vestiar alături de colegii săi. Luca Mihai și clubul nostru vă mulțumesc tuturor pentru mesajele de încurajare și așteptăm cu toții veștile bune!”
, a comunicat clubul ieșean prin intermediul paginii sale de Facebook. Dinamo și Poli Iași se luptă în grupa de play-out, ambele fiind în pericol real de retrogradare în eșalonul secund. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net