Dănuț Lupu, din nou în fotbal. Cu ce club a semnat, după eliberarea din închisoare

La scurt timp, după ce a fost eliberat din închisoare, Dănuț Lupu s-a înțeles cu un club pentru a reveni în fotbal. În vârstă de 57 de ani, acesta va lucra pentru un club din Liga a IV-a. 

Dănuț Lupu (dreapta), înapoi în fotbal (FOTO: Sportpictures)
Dănuț Lupu (dreapta), înapoi în fotbal (FOTO: Sportpictures)

Fostul fotbalist, care a activat la CS Dinamo înainte să fie condamnat, a semnat, între timp, cu ACS FC Dinamo, clubul din eșalonul al patrulea, patronat de Nicolae Badea. Dănuț Lupu va ocupa, astfel, funcția de team manager, comentând schimbarea din cariera sa: „Eu îl cunosc pe domnul Badea de foarte mulţi ani, e unul dintre puţinii oameni care, atunci când spun ceva, chiar fac. S-a ţinut de cuvânt. Mi-a dat un telefon, a doua zi după ce am fost eliberat şi am mers la dânsul la o discuţie. Ne-am înţeles, voi fi team manager la clubul dânsului. Îmi doresc să facem un centru de copii şi juniori, dar avem o problemă mare: nu avem o bază. O să fac aici mai multe decât la CS Dinamo. Mă bucur că nu m-a uitat domnul Badea. Obiectivul este să promovăm în Liga a III-a. Dacă nu se va putea în acest sezon, la anul sigur trebuie să ne batem acolo”, a declarat Dănuț Lupu, citat de sportpesurse.

Dezamăgit de oamenii cu care a lucrat

Dănuț Lupu și-a exprimat dezamăgirea față de cum a fost tratat, odată cu intrarea în închisoare, după ce a fost prins în repetate rânduri fără permis de conducere: „Eu îl consideram şi încă îl consider pe Ionuţ Popa (n.r. președintele CS Dinamo) prietenul meu. Nu sunt ironic. Eu nu voiam să vină la mine în calitate de preşedinte al lui Dinamo, ci ca prieten. Nu mi-a dat un telefon, nici după ce am ieşit... Îmi pare rău că n-am putut continua proiectul de la CS Dinamo, despre care pot spune că-mi aparţine în totalitate. Când am mers eu acolo, aveau doar copii de 14 ani”.
Lupu a fost condamnat, în octombrie 2023, în apel, la şapte luni şi zece zile de închisoare pentru conducerea unui vehicul fără permis. În momentul condamnării, el nu era în ţară, astfel că a fost dat în urmărire. În cele din urmă, după aproape o săptămână, a revenit în ţară şi a fost preluat de poliţişti de la aeroport, fiind dus la penitenciar. De altfel, pe 7 martie, Judecătoria Sectorului 5 a admis cererea de eliberare condiţionată a lui Dănuţ Lupu, iar miercuri magistraţii de la Tribunalul Bucureşti au respins contestaţia procurorilor şi au menţinut decizia de eliberare. În timpul petrecut în închisoare, fostul fotbalist a fost încadrat la regim deschis, care le permite celor aflați în spatele gratiilor să aibă parte de condiții mai „prietenoase”: cei închiși nu sunt păziți de gardieni, ci au doar un supraveghetor, primesc dreptul la muncă și având acces la cameră intimă. Prizonierii au obligația să intre seara, la 22.00, în camere și dimineata să se prezinte la 7.00 la apel. Totodată, în regimul în care a fost încadrat Lupu, cei aflați în detenție beneficiază de televizor la liber, în astfel de cazuri regăsindu-se persoane cum ar fi polițiști, economiști și infracțiuni fără violență, cum ar fi acte de corupție, fals și uz de fals.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net