CS Universitatea Craiova, în aer: favoriții să-i ia locul lui Petev pe banca tehnică

După ce a decis să-i întreruptă contractul lui Ivaylo Petev, conducerea echipei CS Universitatea Craiova caută un nou antrenor de fotbal, care să vină în locul tehnicianului de 48 de ani. 

Ivaylo Petev a fost demis de la CS Universitatea Craiova (FOTO: Sportpictures)
Ivaylo Petev a fost demis de la CS Universitatea Craiova (FOTO: Sportpictures)

Bulgarului i s-au reproșa calificarea în semifinalele Cupei României, în urma înfrângerii din partida cu Oțelul Galați, dar și ieșirea din lupta pentru titlu, odată cu pierderea meciului cu FCSB, disputat pe Arena Națională, ambele petrecute în ultimele zile și fiind sinonime cu ratarea obiectivelor din acest sezon. Rezultatele l-au determinat pe finanțatorul echipei, Mihai Rotaru, să nu mai dorească nici măcar achitarea celor 600.000 de euro, prevăzuți în contract, informează DigiSport.

Costel Gâlcă, unul dintre candidații la funcția de antrenor la CSU Craiova

Odată cu plecarea lui Petev s-au retras și colaboratorii acestuia, numirea următorului antrenor fiind de așteptat să se petreacă în această săptămână. Petev și-a început mandatul la olteni, în noiembrie 2023 și ar fi trebuit să continue până în 2026. Bulgarul a rezistat pe parcursul a 20 de partide și având un bilanț de 10 victorii, cinci înfrângeri și tot atâtea egaluri. Până la „aventura” sa în Superliga României, Petev le mai pregătise pe Ludogoreț Razgrad, în două mandate, între iulie 2010-iulie 2013 și martie-octombrie 2023, dar și pe Levski Sofia, AEL Limassol, Dinamo Zagreb, Omonia Nicosia, Al-Qadsiah (Arabia Saudită) și Jagiellonia Białystok (Polonia). Totodată, Petev a fost și selecționerul a două naționale de seniori, în Bulgaria și Bosnia - pe banca celei din urmă reușind chiar o victorie contra României, 1-0, petrecută în iunie 2022.
Sursa citată notează că unul dintre favoriții pentru a prelua CSU Craiova ar fi Costel Gâlcă, fiind șanse ca, în primă fază, să fie numit un interimar, caz în care pe listă s-ar afla Corneliu Papură sau Dragoș Bon, ambii conducând, în trecut, gruparea din Bănie. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net