Spectacol și orgolii în Giulești: CSU Craiova îi ia un punct Rapidului

Ultima actualizare:

Poate cel mai așteptat meci al etapei, Rapid-CSU Craiova, s-a dovedit a fi unul foarte disputat, lucru reflectat și de tabelă, 2-2.

Alexandru Crețu (dreapta), marcatorul primului gol al CSU Craiova (FOTO: Sportpictures)
Alexandru Crețu (dreapta), marcatorul primului gol al CSU Craiova (FOTO: Sportpictures)

Ce nu arată scorul, însă, a fost tensiunea din spatele acestui duel de sâmbătă, chiar înainte să se fluiere de start. Căci antrenorul oltenilor, Mirel Rădoi, a hotărât să excludă patru nume importante din lotul echipei sale - Ionuț Vînă, Sergiu Hanca, Andrei Ivan și Jovan Marković n-au primit șansa să arate ce pot în partida din Giulești. După finele meciului din Liga 1, Mirel Rădoi „a făcut lumină” în privința acestei decizii, dezvăluind faptul că motivele sunt de indisciplină. „Sunt deciziile după meciul din Cupa României (n.r. unde craiovenii au obținut doar un egal, 1-1, cu Ocna Mureș) şi după ce s-a întâmplat în ultima perioadă. Nu sunt accidentaţi, sunt bine, sunt deciziile mele, disciplină, program şi tot ce înseamnă la echipă. Pe Ivan l-am avut la tineret, l-am rugat «Nu mai simula, te rog frumos!», am pus și amenzi. Ce face? Simulează cu Voluntari. . Marko, mă rog de el. Dacă am ajuns să mă rog eu și ceilalți de el, nu e bine. Sergiu ține adversarul într-una, i-am explicat ce trebuie să facă și nu a înțeles. Pe Vînă l-am adus de la echipa a doua. În momentul de față sunt excluși, vom vedea pe ce perioadă, am vorbit foarte serios. Niciodată nu am să stric atmosfera de la club pentru un jucător, poate să fie oricine”, a declarat Mirel Rădoi. De altfel, după acel meci din Cupa României, Mirel Rădoi a amenințat că va face schimbări majore la echipă, între timp confirmându-se că vorbea serios și că nu era doar ceva spus „la cald”.

Lotul oltenilor, „revoluționat” pe motive de indisciplină

Abordarea lui Mirel Rădoi are girul patronului de la CSU Craiova, Mihai Rotaru, care i-a dat mână liberă în orice privință. „Mirel a avut suportul clubului, cum au avut toți antrenorii, au decis tot ce înseamnă viața vestiarului. Echipa de fotbal o conduce Mirel Rădoi”, a declarat oficialul pentru DigiSport. Întrebat fiind cum arată viitorul celor patru jucători excluși din lot, acesta a completat: „Este o discuție care se va face cu Mirel Rădoi, noi ne vom mula după punctul lui de vedere. Nu este prima dată, când un jucător este trimis la echipa a doua. Toate variantele sunt luate în calcul, plecarea e o variantă, să rămână la echipa a doua e o variantă, să fie împrumutați e o variantă, să muncească și să revină e o variantă. Dacă își vor revizui atitudinea față de viață, nu de club, sunt convins că pot ajuta fotbalul românesc”.

În acest duel au făcut diferența pe tabelă Alexandru Crețu ('5) și Ștefan Baiaram ('19) pentru CSU Craiova și Alexandru Albu ('24) și Marko Dugandžić ('72) pentru gazde. Rapid rămâne pe locul doi în Superliga României, la opt puncte distanță de liderul Farul Constanța și două avans comparativ cu CFR Cluj, aceasta din urmă având trei meciuri mai puțin disputate. Bilanțul giuleștenilor este de 10 meciuri câștigate, trei egaluri și cinci partide pierdute. De cealaltă parte, CSU Craiova ocupă a patra poziție, la egalitate de puncte cu CFR Cluj, după nouă victorii, patru remize și tot atâtea înfrângeri.

Rapid deplânge un penalti neacordat

Rapid crede că putea obține mai mult din meciul cu CSU Craiova, unul dintre marcatori, Alexandru Albu, reclamând o decizie a arbitrului, la scorul de 1-2 pentru oaspeți. Concret, după ce a marcat primul gol al giuleștenilor, Alexandru Albu s-a aflat în apropierea unei faze de corner, când a fost lovit cu palma peste față de Bogdan Mitrea. În urma acestui impact fizic, mijlocașul rapidist a cerut penalti, însă arbitrul Adrian Cojocaru nu l-a acordat, după ce a consultat și VAR-ul. Jucătorul nu a trecut ușor peste acest lucru, declarând după meci: „A fost penalti. I-am arătat și sângele, a zis că nu-i adevărat. Înseamnă că m-am lovit singur, așa mai fac eu... Mi-a spart buza, dar cred că așa-mi place mie, să sar cu gura în cotul adversarului. La noi nu prea se văd astea, la alte echipe doar îi ating un pic pe spate și se dă penalti!”.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
carol i ziua regelui jpeg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (25) jpg
Zinedine Zidane (EPA) jpg
Farul Constanta CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Rapid FCSB (Sportpictures) jpg
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net