Adrian Mutu, contestat în Azerbaidjan? „Nu e un antrenor mare”

Ultima actualizare:

Plecat de la Rapid, recent, pentru a răspunde pozitiv unei provocări din fotbalul azer, Adrian Mutu nu încântă pe toată lumea prin venirea sa la noua grupare. Cel care va antrena pentru următoarele două sezoane o fostă campioană din Azerbaidjan, Neftçi Baku, a avut parte de un portret mai puțin măgulitor în presa internațională. 

Adrian Mutu va antrena o fostă campioană azeră, în următoarele două sezoane (FOTO: Sportpictures)
Adrian Mutu va antrena o fostă campioană azeră, în următoarele două sezoane (FOTO: Sportpictures)

„Cifrele lui arată că nu e un antrenor de succes, nici la cluburi, nici la selecționata de tineret. Pentru cineva care nu e cunoscut drept un mare tehnician în țara sa, care a rămas cel mai mult un an și jumătate la o echipă, Azerbaidjan e o excelentă ocazie să câștige bani buni și să debuteze în cupele europene ca antrenor. (...) Să sperăm că Neftçi va fi bună pentru Mutu, iar Mutu va fi bun pentru Neftçi. Însă e dificil cu o asemenea carieră de antrenor”, notează cei de la Sport Info, citați de „Gazeta Sporturilor”.

Când va fi debutul său pe banca tehnică

Dincolo de acest lucru, Adrian Mutu își pregătește debutul, primul său meci fiind un amical programat, sâmbătă, împotriva celor de la Fenerbahçe SK, apoi cel dintâi duel oficial va fi pe 27 iulie, în turul secund preliminar din Conference League, unde o va întâlni pe câștigătoarea duelului dintre gruparea bosniacă FK Željezničar Sarajevo și formația bielorusă Dinamo Minsk. „Neftçi e un club mare, cu cea mai puternică bază de fani din Azerbaidjan, cunoscuți pentru loialitatea lor. Sunt sigur că mă voi apropia de ei. Scopul meu e să readuc echipa pe pe primul loc”, a fost declarația românului, la prezentarea sa oficială de la echipă, care numără nouă titluri de campioană, cel mai recent cucerit în 2021. 
La cei 44 de ani ai săi, Adrian Mutu a trecut în ipostaza de antrenor de cinci ani, pregătindu-le pe FC Voluntari, naționala României U21, FCU Craiova și Rapid. În ultimul mandat, cel din Giulești, cel poreclit „Briliantul” a încheiat pe locul cinci sezonul trecut de Superliga României. Acum, pe banca tehnică de la noua sa echipă, Adrian Mutu va avea un salariu considerabil, de 650.000 de euro pe an, în ciuda faptului că venitul inițial speculat „bătea” spre un miion de euro. Comparativ, tehnicianul câștiga 150.000 de euro pe sezon la Rapid. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
Nicolae Stanciu (Sportpictures) jpg
Ianis Hagi (EPA) jpg
Dani Alves (EPA) jpg
Guadalupe Porras (EPA) jpg
Statuie Dani Alves (X, Twitter) jpg
FCSB FC Botosani (Sportpictures) SITE jpg
Danut Lupu (Sportpictures) jpg
Minge fotbal (Getty Images) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net