Antrenorul Avram Grant este acuzat de abuzuri sexuale de mai multe femei

Ultima actualizare:

Fost antrenor al echipei de fotbal Chelsea din Londra, Avram Grant (66 de ani) a fost acuzat de abuzuri sexuale şi hărţuire de către mai multe femei. Informația a fost difuzată într-o anchetă difuzată de televiziunea israeliană. Acesta a fost acuzat că şi-a folosit poziţia pe care o ocupa la un moment dat pentru a încerca să constrângă mai multe femei să facă sex...

Avram Grant a antrenat în Israel și Anglia (Foto: Guliver / GettyImages)
Avram Grant a antrenat în Israel și Anglia (Foto: Guliver / GettyImages)

Potrivit ”The Times of Israel”, emisiunea de investigaţii ”Exposure” a prezentat timp de aproape o oră mărturii ale unor femei. Acestea l-au descris pe Grant ca fiind un bărbat ce s-a oferit să le faciliteze unor tinere ascensiunea în carieră, în schimbul sexului, presându-le până ce aceastea au cedat.

Mai multe femei au susţinut că Grant a făcut remarci cu conotaţie sexuală în timp ce interacţiona cu ele şi că era cunoscut comportamentul lui în mediul în care lucra.

De asemenea, o femeie a susţinut că a fost invitată în apartamentul lui Grant din Tel Aviv în iunie 2020 cu promisiunea de a o ajuta să-şi găsească de lucru, înainte ca acesta să-i ceară să se dezbrace şi să refuze să o lase să plece. "Mi-a spus: <<Fă-te confortabil, scoate-ţi hainele!>> Am crezut că glumeşte. Stăteam departe de el, pe marginea canapelei. M-a rugat să mă apropii şi a încercat să mă îmbrăţişeze. M-a prins şi nu mi-a dat drumul. M-am simţit inconfortabil. Și-a așezat mâna pe coapsa mea şi îmi amintesc că i-am mişcat imediat mâna. După câteva secunde de vorbit, m-a prins de gât. Parcă m-ar fi sufocat. Mi-a întors capul spre el şi a încercat să mă sărute cu forţa", şi-a amintit femeia, care avea 22 de ani la acea vreme.

Acuzatoarea a mai afirmat că "nu a avut curajul să-i spună nu" atunci când el a făcut presiuni să rămână peste noapte, înainte ca Grant să-i ia mâna şi să i-o pună între picioarele lui. Ea a mers apoi la baie şi a început să plangă.

Femeia s-a trezit mai târziu, după ce a dormit într-un dormitor separat, cu Grant ţinându-şi organele genitale deasupra capului ei. Aceasta susţine că mai târziu l-a confruntat în legătură cu acţiunile sale, însă antrenorul a descris seara ca fiind consensuală.

O altă femeie, prezentată drept un cunoscut model israelian, a detaliat cum, în timp ce îşi lansa cariera internaţională, a călătorit în Anglia pentru a-l întâlni pe Grant, după ce acesta s-a oferit să o ajute. Ea a spus că s-au întâlnit la hotel şi el şi-a dat jos hainele şi a încercat să o convingă să facă sex.

"Am spus nu de un milion de ori, însă el a insistat şi a insistat... Am simţit că trebuie să o fac ca să-mi dea drumul”, a declarat femeia, care a adăugat că Grant nu a folosit forţa fizică. Femeia a povestit că a avut ulterior o cădere psihică şi a renunţat la cariera de model pentru că nu voia ca oamenii să o mai vadă.

Multe dintre femeile care au depus mărturie au fost jurnaliste cunoscute ale căror voci au fost modificate, iar indentitatea lor ascunsă deoarece se tem de consecinţe.

Avram Grand a spus că n-a făcut nimic în mod intenționat

Grant nu a negat acuzaţiile şi a declarat că orice rău pe care l-ar fi provocat nu a fost intenţionat, cerându-şi scuze totodată. "În viaţa mea, atât pe plan personal, cât şi profesional, am căutat întotdeauna, dincolo de orice succese sau realizări, să prioritizez faptul de a fi o fiinţă umană şi să respect fiecare femeie sau bărbat, oricine ar fi ei. Sunt o persoană sociabilă, un om al prieteniilor. Şi în decursul anilor am menţinut relaţii cu femeile. În toate aceste relaţii m-am străduit mult să le tratez cu respect şi prietenie şi nu am intenţionat niciodată să mă comport nedrept sau să rănesc în vreun fel vreo femeie. Oricine s-a simţit inconfortabil sau rănit de mine, regret şi îmi cer scuze din adâncul inimii”, a spus antrenorul.

Realizatorul emisiunii a declarat că el şi conducătorii Channel 12 au fost supuşi la "presiuni uriaşe" din partea asociaţilor lui Grant în timpul investigaţiei. Aceştia au ameninţat cu acţiuni legale şi le-a denigrat pe femeile care au decis să vorbească.

Avram Grant a antrenat echipa Chelsea în ediția 2007/2008, când a pierdut finala Ligii Campionilor disputată la Moscova, cu Manchester United. Acesta a mai pregătit echipele Portsmouth, calificând-o în finala Cupei Angliei din 2010, și West Ham United. Acesta a mai fost antrenor la Hapoel Petah Tikva, Maccabi Tel Aviv, Hapoel Haifa, Partizan Belgrad şi naţionalele Israelului și Ghanei.

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net