Atacantul momentului, „blestemat” la națională. EURO2024, tot mai departe

Ultima actualizare:

Dacă în ceea ce privește echipa de club, Erling Haaland e în formă și proaspăt câștigător al Ligii Campionilor, la capitolul de echipă națională, atacantul momentului în fotbal pare urmărit de ghinioane.

Erling Haaland, mai puțin norocos la echipa națională (FOTO: Getty Images)
Erling Haaland, mai puțin norocos la echipa națională (FOTO: Getty Images)

După ce a fost marele absent de la Campionatul Mondial din 2022, disputat în Qatar, Haaland oare tot mai departe și de EURO2024. În ultimul meci disputat de Norvegia, preliminariile pentru competiția europeană, Haaland și ai lui s-au duelat cu Scoția.
Degeaba a deschis scorul „perla” lui Manchester City, din penalti, în minutul 61 - „naționala” lui Steve Clark nu a cedat și a marcat de două ori, în ultimele minute ale jocului, prin Lyndon Dykes ('87) și Kenny McLean ('89). De altfel, răsturnarea de situație s-a petrecut abia după ce Haaland a fost scos de pe teren, acesta mergând spre bancă, în minutul 84, în uralele a peste 25.000 de fani prezenți pe stadionul din Oslo. 
Rezultatul se adaugă oricum unui scenariu trist pentru Norvegia, dat fiind faptul că preliminariile au început nefericit și șansele de calificare scad dramatic. „Naționala” lui Haaland a pierdut cu Spania cu 3-0, a făcut un egal cu Georgia și, în cele din urmă, a mai bifat o înfrângere cu Scoția. Pe de altă parte, scoțienii au punctat maxim, după trei meciuri acasă, reușind să învingă până și Spania acasă. Astfel, clasamentul îi arată lideri pe scoțieni (9p), urmați de Spania (3p și un meci mai puțin disputat), Norvegia (1p), Georgia (1p) și Cipru (0p). 

„Nu suntem obișnuiți să avem un superstar”

Ascensiunea lui Haaland, din ultimii ani, îi înhibă întrucâtva pe norvegieni, care încă învață cum să-și trateze cel mai bun sportiv, notează „DailyMail”. „Nu suntem obișnuiți să avem un superstar. Iar despre posterele imense... nu sunt parte din cultura noastră. Suntem socialiști. E un impact să avem un asemenea star. Se numește Legea lui Jante, un obicei norvegian, care te învață să nu te crezi mai bun decât altcineva. John Arne Riise (n.r. fost jucător al lui Liverpool FC) a fost o victimă a acestui lucru. Avea femei, mașini luxoase, caracterul său nu era norvegian. Poate se poate spune același lucru și despre Haaland. Unii îl critică din motive politice - asocierea cu șeicii care au cumpărat-o pe City. Se mai vorbește despre jet-ul privat pe care îl are, despre contractele de sponsorizare ciudate. Dar datorită social media și a felului în care lucrurile decurg în celelalte țări, este mai ușor să fii el, decât ar fi fost acum 20 de ani", a transmis Mats Arntzen, jurnalist de la VG, citat de Eurosport.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Erling Haaland (EPA) jpg
Rafael Nadal si Toni Nadal (EPA) jpg
Mircea Lucescu (Sportpictures) jpg
România Kosovo (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Nationala Romania (Sportpictures) jpg
Nationala Romaniei (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net