Dieta care l-a făcut pe Zlatan Ibrahimovic să fie un sportiv de top la 40 de ani

Ultima actualizare:

Prospăt campion în Italia, Zlatan Ibrahimovic se poate lăuda cu un trup de invidiat la vârsta de 40 de ani. Dieta strictă a superstarului lui AC Milan îl face în continuare să aibă o condiție fizică remarcabilă. 

Pe lângă antrenamentele riguroase, vedeta campioanei Italiei nu se abate în niciun moment de la o alimentație care-l ajută să sperie defensivele adverse chiar și la o vârstă la care majoritatea fotbaliștilor sunt pe canapea.

Dieta lui Zlatan Ibrahimovic se bazează pe legume și fructe crude, alături de carne de pui gătită doar pe grătar, și pește, potrivit publicației AS.com.

Superstarul suedez a marcat 8 goluri și a dat 3 pase decisive în ultimul sezon din Serie A. Trebuie menționat că statistica lui ar fi fost și mai impresionată dacă nu avea o accidentăre gravă la genunchi. În sezonul 2020/2021, atacantului lui AC Milan reușise 15 goluri în doar 19 partide în campionatul din peninsulă.

Dieta lui Zlatan Ibrahimovic: consumă doar legume și fructe crude, pește și pui la grătar. Ce nu mănâncă niciodată?

Despre Ibrahimovic se spune constant că este un „Benjamin Button” al fotbalului, aluzie la personajul de film care s-a născut bătrân și întinerește în fiecare an. Pe lângă faptul că golgheterul suedez consumă doar câteva alimente, acesta nu se atinge niciodată de produsele cu zahăr adăugat.

Totuși, câte o pizza (doar trăiește în Italia) sau burger mai scapă pe lângă dieta riguroasă a lui Ibrahimovic. Aceste tentații sunt însă consumate foarte rar, doar la evenimente speciale. Jucătorul lui AC Milan mănâncă și grăsimi sănătoase și carbohidrați, precum pastele, dar în cantități limitate.

Un alt aspect foarte important este faptul că produsele consumate sunt cântărite pentru a nu depăși un anumit număr de kilocalorii consumate pe zi. Zlatan Ibrahimovic a devenit mult mai atent la dietă în perioada când juca la PSG, scrie Digisport.

Fotbalistul a evoluat în Ligue 1, din Franța, în perioada 2013-2016. Acolo l-a cunoscut pe bucătarul Joe Robuchon, decedat în urmă cu trei ani. Acesta a reprezentat sursa de inspirație a lui Zlatan Ibrahimovic.

În urmă cu o săptămână, celebrul fotbalist a câștigat titlul în Italia alături de AC Milan. A fost al 37-lea trofeu din cariera sa. În octombrie, Zlatan va împlini vârsta de 41 de ani.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net