Chelsea și-a concediat antrenorul alături de care a câștigat Liga Campionilor

Ultima actualizare:

După aproximativ 100 de zile, de când Chelsea a devenit proprietatea unui alt grup de investitori, dată fiind excluderea lui Roman Abramovich, investitorii au decis că Thomas Tuchel nu se mai potrivește abordării pe care și-o doresc la echipă.

Thomas Tuchel, fostul antrenor al lui Chelsea (FOTO: EPA)
Thomas Tuchel, fostul antrenor al lui Chelsea (FOTO: EPA)

„În numele tuturor celor de la Chelsea FC, clubul vrea să îşi exprime recunoştinţa faţă de Thomas şi de staful său pentru eforturile lor în perioada petrecută la club. Thomas va avea un loc în istoria Chelsea, după ce a câştigat Liga Campionilor, Supercupa şi Cupa Mondială a Cluburilor.

Ajungându-se la 100 de zile de când noul grup are în proprietate clubul şi acesta muncind mult în continuare pentru ca gruparea să progreseze, noii proprietari consideră că este momentul potrivit pentru această tranziţie”, se arată în anunțul de pe site-ul chelseafc.com.

Ce i-ar fi nemulțumit pe conducătorii lui Chelsea

La cei 49 de ani ai săi, Thomas Tuchel a fost un antrenor care a scos tot ce a putut mai bun din Chelsea, echipă pe care a și condus-o către trofeul Ligii Campionilor. Zvonurile ar indica faptul că înfrângerea recentă din Liga Campionilor, unde Chelsea a fost învinsă cu 1-0 de Dinamo Zagreb, n-ar fi fost bine „digerată” de proprietarii clubului.

Un alt presupus motiv, care ar fi putut contribui la nemulțumirea noului grup de investitor ar fi suma mare investită în transferurile de vara aceasta, căci potrivit datelor furnizate de Transfermarkt, aceasta se ridică la 281 de milioane de euro. Cea mai însemnată achiziție Wesley Fofana, de la Leicester, pentru care Chelsea a achitat 81 de milioane de euro.

Numele favorite pentru preluarea postului de antrenor la Chelsea

În prezent, Chelsea numără 10 puncte în Premier League, din cele 18 posibile, adunate din trei victorii, un egal și două înfrângeri. În total, din ianuarie 2021, Thomas Tuchel a adunat 100 de meciuri pe banca celor de la Chelsea, bilanțul său fiind de 62 de victorii, 19 remize și 19 înfrângeri). Nici la trofee nu a stat deloc rău, câștigând Liga Campionilor, Supercupa Europei și Campionatul Mondialul al Cluburilor.

Cu performanțele reușite de la Chelsea, care se adaugă palmaresul lui de antrenor la Mainz, Borussia Dortmund, PSG și Chelsea, sunt toate șansele ca Thomas Tuchel, deși concediat, să nu stea prea mult timp pe bară. 

Presa britanică intuiește ca favoriți pentru ocuparea locului de pe banca tehnică a lui Chelsea să fie Graham Potter, care o antrenează pe Brighton din primăvara lui 2019, Zinedine Zidane, Mauricio Pochettino sau Joachim Löw.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net