Mircea Lucescu „amenință” că-și dă demisia de la Dinamo Kiev

Eșecul lui Dinamo Kiev chiar în primul meci al noului campionat, considerat „acasă” și disputat la Lvov, l-a supărat peste măsură pe Mircea Lucescu. Tehnicianul în vârstă de 77 ani nu a primit bine înfrângerea cu 0-3 de la Dnipro și a surprins prin declarațiile sale.

Mircea Lucescu, antrenorul lui Dinamo Kiev (FOTO: EPA)
Mircea Lucescu, antrenorul lui Dinamo Kiev (FOTO: EPA)

La finalul partidei, cel poreclit Il Luce a avut un răspuns neașteptat: „Ar putea fi ultimul meu meci la Dinamo Kiev. Vorbesc foarte serios!”. Apoi, în ciuda insistențelor celor prezenți la fața locului, antrenorul s-a ridicat și a plecat furios, refuzând să mai răspundă la alte întrebări.

Echipa românului nu trece tocmai prin cea mai bună perioadă a sa – înfrângerea în primul meci din campionatul ucrainean vine după eliminarea lui Dinamo Kiev din play-off-ul Ligii Campionilor.

Condiții extraordinare pentru disputarea meciurilor

De altfel, meciurile din campionatul intern se desfășoară în condiții extraordinare - la fiecare stadion pe care se dispută partide fost construit un adăpost antibombardament. Pentru siguranță, meciurile se joacă fără spectatori, dar în prezența militarilor. Planul de rezervă prevede ca, dacă sirenele ar suna pentru a anunța un pericol, jucătorii să fugă în adăpost, iar meciul să fie, fără doar și poate, suspendat.  

Mircea Lucescu a preluat Dinamo Kiev, în urmă cu doi ani, în 2020, după ce a lăsat în urmă fotbalul turc. De altfel, el mai antrenase în Ucraina, pe rivala lui Dinamo Kiev, Șahtior Donețk. La gruparea din Capitală, antrenorul român are un contract pe trei sezoane, venitul său anual ridicându-se la trei milioane de euro. Primit la început cu proteste din partea fanilor și luând în calcul să renunțe, Mircea Lucescu și-a făcut, totuși, loc la Dinamo Kiev. A ajutat și că, încă din primul sezon la conducerea grupării, Lucescu a reușit să aducă titlul de campioană în vitrina echipei din Kiev. Per total, acela a fost al nouălea său titlu de campion al Ucrainei.  

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net