FCSB și CFR Cluj s-au calificat în grupele Conference League

FCSB și CFR Cluj pot mulțumi norocului pentru calificările în grupele Conference League, ambele impunându-se în ultimul minut.

Petrila a fost unul dintre cei mai buni jucători de la CFR Cluj (FOTO: Sportpictures)
Petrila a fost unul dintre cei mai buni jucători de la CFR Cluj (FOTO: Sportpictures)

FCSB revine, după cinci ani, în grupele cupelor europene, spre mare satisfacție a patronului său, Gigi Becali. Învinsă la București cu 2-1 de Viking, formația ”roș-albastră” a reușit să se impună cu 3-1 în Norvegia, dar cu foarte mult noroc. Pentru că, după ce a fost 1-1 la pauză, românii au trecut în avantaj grație unui gol marcat de Cordea în minutul 53, după ce portarul gazdelor a scăpat mingea în poartă. Apoi, în ultimele secunde ale meciului, Florinel Coman a fost faultat absolut inutil în careu de un fundaș al nordicilor, iar Radunovic a transformat penalty-ul. Cu scorul general de 4-3, bucureștenii s-au calificat în grupe. ”E cel mai bun moment din cariera mea, mă bucur că ne-am calificat! Le mulțumesc suporterilor, ne-au susținut, nu erau neapărat steliști, ci români. Probabil o să mai vină jucători, dar dacă nu o să se întâmple asta, putem și noi să jucăm din 3 în 3 zile”, a declarat după meci Andrei Cordea, la Pro Arena.

CFR Cluj, salvată în ultimul minut

CFR Cluj și-a îndeplinit obiectivul cu mari emoții. S-a calificat în grupele Conference League după un gol marcat în minutul 90 prin foarfecă de Cvek. A fost singura reușită din dubla manșă a confruntării cu campioana Sloveniei, Maribor, venită la doar două minute după ce ardelenii trimiseseră mingea în bară. Astfel, clujenii s-au calificat pentru a doua oară consecutiv în grupele competiției și cele 3 milioane de euro asigurate cu acest prilej ar putea salva echipa de la insolvență.

Cea de-a treia echipă românească din play-off, Universitatea Craiova, nu a reușit, însă să se califice. Oltenii au fost eliminați la penalty-uri de Hapoel Beer Sheva, Ivan și Bancu ratând de la punctul cu var după ce la finalul prelungirilor scorul de fost egal, 1-1. 

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net