Chiar avem șanse de calificare în grupele Conference League!

După calificarea în play-off-ul Conference League, FCSB, CFR Cluj și Universitatea Craiova pot privi cu mare speranță către confruntările programate în următoarele două zile de joi. Ele chiar au șanse reale de calificare în grupele competiției europene.

FCSB s-a luptat pentru fiecare minge cu Șahtior Soligorsk (FOTO: Sportpictures)
FCSB s-a luptat pentru fiecare minge cu Șahtior Soligorsk (FOTO: Sportpictures)

FCSB, care a stabilit un nou record de după pandemie în sportul românesc ca număr de spectatori la un meci de fotbal al unei echipe românești – peste 40.000 au asistat la victoria cu Dunajska Streda, scor 1-0 – pare a avea cele mai mari șanse. Adversara formației antrenate de Nicolae Dică va fi echipa norvegiană Viking, clasată pe locul 5 în campionatul țării sale, la 13 puncte de lider. Singurul dezavantaj ar fi că returul se va juca în deplasare, însă bucureștenii chiar au valoarea necesară să se califice în grupele unei competiții europene după mulți ani.

CFR Cluj a învins tot cu 1-0 pe Șahtior Soligorsk și este la doar 180 de minute de a doua calificare consecutivă în grupele Conference League. În fața îndeplinirii obiectivului îi va sta campioana Sloveniei, Maribor. Aceasta a fost eliminată în turul 3 al Ligii Europei de HJK Helsinki și așa a ajuns să joace contra formației lui Dan Petrescu, un antrenor care de aseară își plânge într-una soarta grea, de tehnician urmărit de ghinioane. Ultimul a venit odată cu accidentarea lui Debeljuh, care se pare că are o leziune gravă la ligamente și va reveni pe teren abia la anul. ”N-am cum să fiu fericit. Este foarte greu să-l înlocuim, este golgheterul nostru. Mai ales acum, când nu mai găseşti atacanţi. Să vedem ce jucători vom recupera în atac. Suntem subţiri, foarte subţiri”, a declarat ”Bursucul” după meci. Turul va avea loc joi, în deplasare.

Universitatea Craiova va juca împotriva vicecampioanei Israelului

A treia echipă calificată în play-off este Universitatea Craiova, o formație care pare că și-a regăsit gustul spectacolului și al victoriei după numirea lui Mirel Rădoi pe banca tehnică. Succesul cu 3-0 obținut în fața lui Zorya Luhansk, după 0-1 în tur, dar mai ales diferența de stil de joc față de săptămâna trecută, l-a transformat pe fostul selecționer într-un erou local. Următoarea adversară a oltenilor va fi vicecampioana Israelului, Hapoel Beer Sheva, o formație care chiar dacă a eliminat-o pe Lugano în faza anterioară nu ar trebui privită ca o sperietoare. Din păcate pentru craioveni, ei nu vor putea disputa turul pe ”Ion Oblemenco”, ci o vor face pe stadionul din Severin, pentru că arena din Bănie e ocupată cu un festival. Returul va avea loc, desigur, în Israel.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net