Chivu, în fața unei decizii cât o carieră: la ce club poate ajunge românul

Cristi Chivu se află în fața unei schimbări importante în carieră, fostul jucător, între timp în vârstă de 43 de ani, fiind gata pentru un pas important în carieră. Românul, care o pregătește pe Internazionale Milano U19 din 2021 se află la final de contract cu gruparea italiană, iar Ajax Amsterdam ar fi intrat pe fir, potrivit presei italiene. 

Cristi Chivu, la un pas de o schimbare considerabilă (FOTO: Facebook)
Cristi Chivu, la un pas de o schimbare considerabilă (FOTO: Facebook)

Chivu ar avea toate șansele să ajungă în cvadrupla câștigătare a Ligii Campionilor, al cărei tricoul l-a îmbrăcat și ca jucător vreme de patru ani, în perioada 1999-2003. 
Înapoi în prezent, Ajax ocupă locul cinci în prima ligă din Olanda și ar vrea un suflu nou pe banca tehnică, gruparea fiind dispusă să-i ofere lui Chivu un contract valabil pe cinci sezoane. Totuși, cel puțin în primă fază, românul ar urma să fie „mâna dreaptă” a antrenorului principal, urmând ca după doi-trei ani să poată urca în ierarhie. 

Campion cu Inter Primavera

De altfel, Chivu nu duce lipsă de oferte - în urmă cu doar câteva luni, zvonurile îl plasau pe lista de interes a echipei mari a lui Inter Milano. Românul a făcut treabă foarte bună la Inter, acolo de unde a pornit de jos și a urcat, treptat, grație performanțelor: Chivu antrenează din 2018 la echipele de juniori ale lui Inter, începând cu Under 14 și ajungând până la Primavera, cu care a și câștigat titlul de campion al Italiei.
Fost purtător al banderolei de căpitan al naționalei României, acolo unde a adunat 75 de selecții și trei goluri, în perioada 1999-2011, Chivu este ultimul fotbalist român care a câștigat trofeul Ligii Campionilor - în 2010, într-un meci memorabil disputat pe „Santiago Bernabéu”, Chivu a fost titular în succesul echipei lui José Mourinho, Inter Milano învingând Bayern München cu 2-0.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
Corvinul Hunedoara, castigatoarea Cupei Romaniei (Sportpictures) jpg
Gica Hagi 1 1280x720 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net