Haos în Giulești: Rapidul se afundă în clasament, Lobonț pierde vestiarul

Rapid nu reușește să se redreseze, suferind o nouă înfrângere, luni, în fața celor de la CS Universitatea Craiova. Giuleștenii au pierdut acasă cu 1-2 în fața oltenilor, în etapa cu numărul șapte din play-off-ul din Superliga României, luându-și „adio” de la cupele europene.

Rapidiștii nu se regăsesc în play-off-ul din Superliga României (FOTO: Sportpictures)
Rapidiștii nu se regăsesc în play-off-ul din Superliga României (FOTO: Sportpictures)

Oltenii au fost cei care „au dictat” ritmul partidei de fotbal și au reușit să deschidă scorul, în minutul 30, prin Andrei Ivan, însă rapidiștii au găsit calea către egalare, grație sârbului Boris Burmaz ('77). În cele din urmă, soarta meciului a fost decisă în prelungiri, Alexandru Crețu aducând victoria craiovenilor ('90+6).
Totuși, nu cifrele sunt cea mai mare problemă -Rapid nu a reușit deloc victoria în play-off, având șase înfrângeri și un egal-, ci atmosfera din vestiarul echipei, interimarul Bogdan Lobonț trezindu-se în mijlocul unei situații tensionate: un nou gest care a stârnit comentarii s-a petrecut la finele meciului, când cel poreclit „Pisica” s-a dus la Cristian Săpunaru, în încercarea de a-l consola: prăbușit la pământ, căpitanul l-a ignorat complet pe antrenorul în vârstă de 46 de ani. 

Au cedat nervos, pe final de meci

Nici suflarea giuleșteană nu pare să mai aibă răbdare cu parcursul „șchiopătat” al formației vișinii, stadionul altădată arhiplin având destule locuri goale în duelul cu oltenii, audiența fiind undeva în jurul a 9.000 de oameni, din cele 14.000 de locuri disponibile. 
Tensiunea s-a resimțit pretutindeni, unul dintre rapidiști având un conflict cu un spectator: după meci, Paul Iacob a ripostat la injuriile unui bărbat, îndreptându-se furios spre acesta, fiind oprit la timp. „N-am câștigat atâtea meciuri, sunt nervi și de aceea am reacționat așa... Vreau să discut față în față cu el. Galeria, pe timpul meciului, a cântat fără oprire, e normal ca la final să-și spună oful. Nu știu ce să vă zic, e mare supărare, încrâncenare, nu ne iese jocul. Dacă am putea să explicăm, am încerca să și schimbăm ceva. Am încercat să comunicăm mai mult, să jucăm mai mult. Dacă era mai multă luciditate, poate Craiova nu înscria atât... În așa situație n-am fost în viața mea. Nu reușim să avem un joc consistent. Plimbăm mingea până la 16 metri, dar acolo intervine lipsa de luciditate. Nu cred că-i vorba de frică”, a comentat fundașul.

CSU Craiova se pregătește pentru cupele europene

De cealaltă parte, CSU Craiova a sărbătorit succesul din Giulești, oltenii fiind pe locul doi, după șapte etape de play-off. Ocupantul băncii tehnice, Costel Gâlcă, a jubilat după meci, declarând potrivit OrangeSport: „Cred că am început destul de bine meciul. Ne-am creat ocazii și am avut șansa de a ne desprinde și de a câștiga chiar la trei goluri diferență. Au marcat pe greșelile noastre. Și-au creat unele ocazii. În afară de goluri, de pase de gol, Crețu a avut o poziționare foarte bună în centrul terenului. Am avut o dezorganizare, în mai multe momente ale meciului, dar avem nevoie de timp. Sunt fericit că am luat cele trei puncte! Cred că trebuie să avem mai multă siguranță și în atac, și în apărare. Pentru mine Ivan este atacant, dar joacă de mult timp extremă. Se simte bine, pentru că a avut goluri în aceste meciuri și pentru că poziția lui în teren și sprijinul colegilor îi dau mai multe opțiuni. Trebuie să avem atitudine, personalitate, iar ceea ce lucrăm să se vadă în meciuri”.
Rapid e pe locul cinci din cele șase în play-off, iar CSU Craiova ocupă a doua poziție în clasamentul campionatului românesc, la egalitate cu CFR Cluj.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
Neil Lennon (Facebook) jpg
Jurgen Klopp (EPA) jpg
PAOK Salonic (EPA) jpg
Oleksandr Usyk si Tyson Fury (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
CFR Cluj Farul Constanta (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net