Luptă „încinsă” pentru titlul din Grecia. PAOK-ul lui Lucescu Jr. a învins liderul

Sub îndrumarea lui Răzvan Lucescu, PAOK Salonic a câștigat un meci extrem de important, duminică, pe teren propriu, în fața celor de la AEK Atena, gruparea antrenată de român impunându-se cu 3-2, în etapa a opta a play-off-ului campionatului elen.

Răzvan Lucescu e la al doilea mandat la PAOK Salonic (FOTO: Facebook)
Răzvan Lucescu e la al doilea mandat la PAOK Salonic (FOTO: Facebook)

PAOK a reușit să dicteze ritmul încă de la început, deschizând scorul și înscriind prin Giannis Konstantelias, în minutul 3, doar că AEK a găsit repede calea către egalare, grație lui Orbelín Pineda ('9). Mai mult decât atât, oaspeţii au preluat conducerea, în minutul 75, prin golul marcat de apărătorul Domagoj Vida, însă PAOK nu s-a lăsat descurajată și a reuşit să egaleze, în minutul 81, când Giannis Konstantelias a înscris al doilea său gol. În cele din urmă, gazdele au marcat și golul victoriei, în minutul 90, prin Joan Sastre, așa încât fotbaliștii lui Răzvan Lucescu s-au impus, pe ultima sută de metri, cu scorul final de 3-2.
„Suntem o echipă care a început sezonul cu o negativitate uriașă! Noi ne bucurăm de acest sezon. Asta e realitatea! Am ajuns în sferturile de finală (n.r. ale Conference League) și nimeni nu ne dădea nici 1% șanse! În campionat am început pe locul al patrulea, nimeni nu credea că ne vom lupta pentru titlu cu această echipă și uite unde suntem acum!”, a declarat Răzvan Lucescu la conferința de presă de după meci. 

Are avantajul unui meci rămas de recuperat

Cu această victorie, PAOK e pe locul doi în campionatul intern, cu 71 de puncte, la egalitate cu Panathinaikos şi la patru puncte de lider, AEK Atena, având șanse reale la titlul din Grecia. De altfel, fotbaliștii tehnicianului român au un meci mai puțin disputat.
În vârstă de 55 de ani, Lucescu Jr. este la al doilea mandat de antrenor la PAOK Salonic, după cel din perioada 2017-2019, cel mai recent venind în vara lui 2021 și având un contract valabil până în cea a lui 2027. Antrenorul român are la dispoziție un lot în valoare de 72,90 milioane de euro, cel mai bine cotați fiind atacantul grec Giannis Konstantelias, aproximat la 12 milioane de euro, sârbul Andrija Živković la șapte milioane de euro și spaniolul Jonny Otto la șase milioane de euro. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Turmă de zimbri Romania. FOTO The Guardian
image
image
image
image
image
image
Ianis Hagi (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Radu Dragusin (EPA) jpg
Darya Klishina jpg
Simona Halep ronald garros 2022 jpg
concurs slam dunk streetball jpg
mitrita craiova jpg
sorana cirstea la roma jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net