Unirea Slobozia, în istorie: a promovat în premieră în primul eșalon românesc

Ultima actualizare:

Unirea Slobozia consemnează un moment istoric în existența sa, reușind să-și asigure prezența în primul eșalon românesc, pentru prima dată de-a lungul timpului. Ialomițenii au învins, miercuri, în deplasare, cu scorul de 1-0, gruparea CS Mioveni, în etapa a şasea din play-off-ul ligii secunde. Cum, matematic, Unirea Slobozia a promovat în Superliga României, finalul meciului de fotbal a fost urmat de o petrecere în toată regula. 

Unirea Slobozia (albastru) a sărbătorit calificarea în Superliga României (FOTO: Sportpictures)
Unirea Slobozia (albastru) a sărbătorit calificarea în Superliga României (FOTO: Sportpictures)

Unirea Slobozia s-a impus la Mioveni dintr-un penalty obţinut de Laurențiu Vlăsceanu, în urma unui fault în careu, comis de Davide Massaro, lovitura de la 11 metri fiind transformată de Florin Purece (45+3). Mulțumită acestei victorii, echipa antrenată de Adrian Mihalcea a ajuns la 53 de puncte şi conduce în clasamentul din play-off-ul ligii secunde, fiind urmată de CSC Şelimbăr (46 de puncte) şi Corvinul Hunedoara (45 de puncte). Promovarea este, însă, certă - cum ambele echipe nu au drept de promovare, iar diferenţa dintre Unirea Slobozia şi prima formație care ar putea urca, din punct de vedere regulamentar, în primul eșalon, Gloria Buzău, este de 12 puncte, cu patru etape rămase până la finalul sezonului în divizia secundă. 

Cifrele prin care Mihalcea a făcut minuni la Unirea Slobozia

În vârstă de 47 de ani, Mihalcea are la dispoziție un lot în valoare de 3,34 de milioane de euro, topul celor mai bine cotați fiind ocupat de Serafim Cojocari (300.000€), Ionuț Coadă (250.000€) și Christ Afalna (225.000€). Numit în funcție în vara lui 2023, Mihalcea a condus echipa, până acum, în 25 de meciuri, având un bilanț de 15 victorii, cinci remize și tot atâtea înfrângeri. Din palmaresul său fac parte FC Buzău, Chindia Târgoviște, Dinamo și chiar naționala României, fiindu-i antrenor secund lui Cosmin Contra.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net