Cine a răpit familia jucătorului lui Liverpool: „Ultima gherilă din Columbia”

Ultima actualizare:

La scurt timp după ce familia fotbalistului legitimat la Liverpool FC, Luis Díaz, a fost răpită, guvernul columbian a reușit să îi idenitifice pe cei responsabili, informează AFP.

Părinții lui Lui Díaz, răpiți de ultima grupare de gherilă activă (FOTO: Getty Images)
Părinții lui Lui Díaz, răpiți de ultima grupare de gherilă activă (FOTO: Getty Images)

„Ştim, în mod oficial, că răpirea a fost efectuată de o unitate aparţinând ELN (Armata de Eliberare Naţională)”, au precizat autoritățile într-un comunicat, ELN fiind ultima grupare de gherilă încă activă în Columbia. Între timp, guvernul din Columbia poartă negocieri de pace cu ELN, cerând „eliberarea imediată” a tatălui jucătorului.
Reamintim că părinții lui Luis Díaz, Luis Manuel Díaz şi Cilenis Marulanda, au fost răpiți, vineri, pur și simplu, de mai mulți bărbaţi înarmaţi într-o benzinărie, pe când se aflau în Barrancas, în nordul statului columbian La Guajira, o regiune deşertică din apropierea Venezuelei. La scurt timp, mama fotbalistului a fost eliberată, însă faptul că totul s-a produs într-o regiune recunoscută pentru grupurile armate, care fac contrabandă şi trafic cu cocaină și că, potrivit informațiilor oferite de familie, tatăl lui Luis Díaz a primit o serie de amenințări, înainte de răpire, provoacă îngrijorări suplimentare. 

Căutat de peste 200 de oameni din forțele de securitate

În ultimele zile, forţele de securitate au făcut eforturi pentru a-i împiedica pe răpitorii săi să îl introducă ilegal în ţara vecină Venezuela, fiind angrenați peste 200 de oameni în această misiune, inclusiv trupe de elită la sol şi piloţi specialişti, toți încercând să-i dea de urmă lui Luis Manuel Díaz. N-au scăpat cercetărilor nici casele din zona răpirii, fiecare așezare fiind investigată, în încercarea găsirii de indicii și fiind stabilită și o recompensă de aproape 50.000 de dolari pentru orice informație utilă. Între timp, Luis Díaz rămâne acasă cu alţi membri ai familiei sale în Anglia, însă este de așteptat să lipsească, la următoarele meciuri. Luis Manuel Díaz, este antrenor voluntar la singura şcoală de fotbal din Barrancas, un oraş cu aproximativ 38.000 de locuitori, unde fiul său a debutat în fotbal.  

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razboi in ucraina, soldat drapel shutterstock 2130583775 jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net