Ciprian Tătărușanu spune „adio” fotbalului și se retrage la 38 de ani

Ultima actualizare:

Ciprian Tătărușanu a anunțat că se retrage din fotbal, după ce a petrecut, cel mai recent, un sezon în Arabia Saudită, la Abha Club, formație care a retrogradat în liga secundă.

Ciprian Tătărușanu spune „adio” fotbalului (FOTO: EPA)
Ciprian Tătărușanu spune „adio” fotbalului (FOTO: EPA)

Portarul român a ținut să mulțumească „sportului rege” pentru tot ce i-a oferit, exprimându-și recunoștința față de suporteri, antrenori, coechipieri, adversari, conducători, arbitri și jurnaliști, respectiv tuturor persoanelor cu care și-a intersectat drumul ca fotbalist. 

Reperele carierei portarului de 38 de ani

„Fotbal, cel mai frumos sport din lume, pe care am fost binecuvântat și onorat să îl practic! Ți-am dat totul din primele zile și până acum, te-am pus mereu pe primul loc, iar tu m-ai răsplătit pe măsură. Îți mulțumesc pentru momentele frumoase, dar mai ales pentru cele grele! Ele m-au făcut omul care sunt azi! Și pentru toți suporterii, antrenorii, coechipierii, adversarii, conducătorii, arbitrii și jurnaliștii cu care m-am intersectat în acest parcurs.
Am încercat să îi tratez cu respect și sper că am reușit. Celor ce vor veni de-acum înainte le urez mult succes! Am început acum 30 de ani, iar astăzi mă opresc. Mulțumesc pentru tot!”
, a fost mesajul portarului în vârstă de 38 de ani și șapte luni în legătură cu decizia de retragere.
Tătărușanu lasă în urmă 74 de selecții la echipa națională de fotbal a României, debutul pentru „tricolori” petrecându-se în noiembrie 2010, în mandatul lui Răzvan Lucescu. Portarul român a fost titular la națională, în timpul EURO 2016, în vreme ce, în plan de echipe de club a evoluat la Juventus București, Gloria Bistrița, FCSB, ACF Fiorentina, FC Nantes, Olimpique Lyon, AC Milan și Abha Club. De altfel, una dintre cele mai prolifice perioade a fost pe când a jucat la AC Milan, formație la care a jucat în perioada septembrie 2020-august 2023, reușind să cucerească un titlu de campion în Serie A.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry, Regele Charles  foto   GettyImages, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Andrei Ratiu (Sportpictures) jpg
Valentin Mihaila (Sportpictures) jpg
Jocurile Olimpice (Getty Images) 2 jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
George Puscas (Sportpictures) jpg
Adrian Mutu (Sportpictures) jpg
gheorghe multescu dinamo jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net