Corvinul, revelația din fotbalul românesc, impresionează în Liga Europa

Ultima actualizare:

Corvinul Hunedoara este, fără doar și poate, revelația din fotbalul românesc, divizionara secundă impresionând în Liga Europa, acolo unde a ajuns în calitate de câștigătoare a Cupei României.

Corvinul defilează în Liga Europa (FOTO: EPA)
Corvinul defilează în Liga Europa (FOTO: EPA)

Corvinul a învins, joi seară, în deplasare, cu scorul de 4-0, echipa Paksi FC, în prima manşă a celui dintâi tur preliminar al Ligii Europa. Dacă scorul a fost deschis de Sergiu Buș ('9), eroul meciului a fost Marius Lupu, care „s-a dezlănțuit” și a reușit un hattrick ('45+2, '86, '90+3). De altfel, ultima parte a jocului i-a prins pe jucătorii maghiari în inferioritate numerică, Bálint Szabó primind un cartonaș roșu, în minutul 76.  
„Le mulțumim frumos suporterilor! Toate cele trei goluri le dedic familiei mele și copilului meu, care se naște în august. La primul gol «m-am descătușat»! Toate golurile au fost importante. Toată echipa a contribuit. Pentru noi nu a fost o surpriză! Am crezut, de la bun început. Și când am câștigat Cupa cu Oțelul. Nu e o surpriză pentru noi! Aici ne e locul! Am jucat cu mască, pentru că la meciul cu CFR Cluj, din sferturi, «mi-am rupt» nasul. Cel puțin șase luni, până mă operez, o să joc cu mască. Ne așteaptă un meci cu Paksi la Sibiu. Va fi greu. Nu va conta scorul. Jucăm cu ei de la 0-0”, a comentat Lupu. 

„Vrem să facem lucruri frumoase!”

Antrenorul Corvinului, Florin Maxim, a fost mai mult decât încântat de gruparea sa, punctând că i-a „ieșit absolut totul” și că speră sincer la un parcurs cât mai lung în cupele europene. „Noi am analizat foarte bine Paksi, o echipă agresivă și puternică, știam că vom avea probleme, dacă nu ne ridicăm la un nivel fizic bun. Am fost echipa mai bună și ne-a ieșit absolut totul, am fost mai implicați în joc. Am avut situațiile mai clare. Pe lângă golurile marcate, cred că am mai avut alte trei-patru ocazii, iar asta spune multe. Echipa noastră... Am adus mulți jucători, dar în primul 11 au fost doar doi jucători noi. Acești fotbaliști au adus un mare plus. Nu ne garanta nimeni că promovăm, încă mai sunt speranțe. Staff-ul meu este unul tânâr, avem jucători tineri, în poartă avem un băiat de 20 de ani. Vrem să facem lucruri frumoase”, a spus antrenorul de 43 de ani.
Dincolo de rezultatul mai mult decât categoric, Corvinul are și marele  avantaj de a disputa manșa decisivă pe teren propriu, returul fiind programat săptămâna viitoare, joi, pe 18 iulie, la Sibiu. În speranța că hundeorenii vor merge mai departe, aceștia se vor duela cu gruparea croată HNK Rijeka.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
George Puscas (Sportpictures) jpg
Adrian Mutu (Sportpictures) jpg
gheorghe multescu dinamo jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
influencer cehia jpg
barbosu voinea chiles  jpg
Neagu Twitter jpg
Mihai Covaliu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net