Cristiano Ronaldo, record printre saudiți: cele mai multe goluri într-un sezon

Ultima actualizare:

Cristiano Ronaldo a consemnat un nou record în fotbalul saudit, acolo unde, cel mai recent a marcat de două ori pentru Al-Nassr în meciul cu Al-Ittihad, luni seară, scor 4-2. Portughezul a doborât, astfel, recordul pentru cele mai multe goluri înscrise într-un singur sezon în Arabia Saudită, însumând nu mai puțin de 35 de reușite. Anterior, supremația era deținută de Abderrazak Hamdallah, care reușea să marcheze de 34 de ori, în sezonul 2018/2019.

Cristiano Ronaldo, deținătorul recordului în fotbalul saudit (FOTO: Facebook)
Cristiano Ronaldo, deținătorul recordului în fotbalul saudit (FOTO: Facebook)

În urma acestei victorii, Al-Nassr a terminat pe locul secund în clasament pentru al doilea sezon consecutiv, la 14 puncte în spatele campioanei Al-Hilal și la 17 de Al-Ahli, ocupanta locului al treilea.

Portughezul, gata pentru EURO2024. Se va duela cu Cehia, Turcia și Georgia

Ibericul are cifrele de partea sa: per total, din ianuarie 2023, când a îmbrăcat prima dată tricoul lui Al-Nassr, Cristiano Ronaldo a înscris de 64 de dăți în 69 de meciuri. Raportat la întreaga sa carieră, portughezul a marcat 765 de goluri, în 22 de ani, pentru mai multe echipe, respectiv Sporting Lisabona, Manchester United, Real Madrid şi Juventus Torino. De asemenea, el deţine şi recordul de goluri la nivel internaţional, cu 128 de goluri în 206 de apariţii pentru Portugalia.
Estimat la o valoare de 15 milioane de euro de către Transfermarkt, Cristiano Ronaldo a ajuns la 39 de ani și are un contract valabil cu Al-Nassr, până în vara lui 2025. De altfel, purtătorul banderolei de căpitan la echipa națională se pregătește de EURO2024, turneul final fiind programat între 14 iunie și 14 iulie, acolo unde lusitanii vor avea de înfruntat Cehia, Turcia și Georgia. În perspectiva Campionatului European din Germania, naționala atacantului din campionatul saudit are de partea sa palmaresul, câștigând marele trofeu al ediției disputate în anul 2016. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Imagini spectaculoase de pe lotul 2 Boița Cornetu al Autostrăzii Sibiu Pitești la finele lui aprilie 2024 Sursă Adrian Gica
image
image
image
image
image
image
Austria Turcia, EURO 2024 (Sportpictures) jpg
Echipa nationala a Romaniei (Sportpictures) jpg
Romania Olanda, EURO2024 (Sportpictures) jpg
Romania Olanda, EURO 2024 (Sportpictures) 2 jpg
Romania Olanda, EURO 2024 (Sportpictures) jpg
edi iordanescu sportpictures (3) webp
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Minge (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net