Revelația din campionatul spaniol: Girona s-a calificat în Liga Campionilor

Echipa spaniolă de fotbal Girona FC a fost revelația sezonului din La Liga, reușind să încheie campionatul pe locul trei și calificându-se, astfel, în grupele din Liga Campionilor. Cel mai recent, gruparea a învins, vineri seară, pe teren propriu, scor 7-0, formaţia Granada, penultima clasată, în etapa cu numărul XXXVIII din Primera División.

Girona FC a încheiat sezonul pe podium (FOTO: EPA)
Girona FC a încheiat sezonul pe podium (FOTO: EPA)

Girona a consemnat, astfel, cea mai mare victorie a sa din istorie, la rezultatul impresionant contribuind și hattrick-ul lui Artem Dovbyk, între timp cel mai bun marcator din Spania. 
„Sunt fericit! Este un sezon istoric, acești jucători sunt incredibili”, a declarat Míchel, antrenorul echipei Girona, într-o conferință de presă, adăugând: „A fost un sezon grozav, fanii ne-au susținut și s-au simțit mândri și reprezentați de această echipă. Haideți să sărbătorim!”„Singura miză pe care am avut-o, astăzi, a fost să ne facem fanii mândri, care este principalul obiectiv în fiecare meci. De asemenea, am vrut să-l ajutăm pe Dovbyk să devină cel mai bun marcator. Acestea au fost cele două obiective și cred că le-am atins!”, a conchis ibericul.
Girona s-a bazat pe un lot în valoare de 246 de milioane de euro, topul celor mai valoroși jucători fiind format din Sávio, cotat la 40 de milioane de euro, golgheterul Dovbyk aproximat la 30 de milioane de euro și Viktor Tsygankov, la 28 de milioane de euro. 

Míchel, omul-cheie care a condus echipa spre performanță

Un rol important în parcursul excelent avut de Girona l-a avut ocupantul băncii tehnice, Míchel începându-și mandatul în vara lui 2021 și având o înțelegere valabilă cel puțin până în vara lui 2026. Per total, antrenorul în vârstă de 48 de ani a adunat 136 de meciuri la Girona, dintre acestea reușind să câștige 68, în vreme ce 28 de dueluri s-au încheiat la egalitate, iar 40 au fost înfrângeri. 
Girona a întregit podiumul din primul eșalon românesc, terminând pe locul trei, după Real Madrid și FC Barcelona, cu 81 de puncte, având un bilanț de 25 de victorii, șase egaluri și șapte meciuri pierdute. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coldea cu ducka jpg
image
image
image
image
image
image
Simona Halep (Sportpictures) jpg
Andrei Burca (Sportpictures) jpg
Edi Iordanescu, Sportpictures jpg
Marius Marin (Sportpictures) jpg
Edi Iordanescu (Facebook) jpg
Germania Scotia (EPA) jpg
Edi Iordanescu (Facebook) jpg
Lamine Yamal, Spania (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net