Sfârșitul unei ere: o legendă a lui Real Madrid și-a anunțat retragerea din fotbal

Unul dintre oamenii de bază de la Real Madrid și-a anunțat retragerea din „sportul rege”, menționând că aceasta se va petrece după EURO2024, programat să se dispute în Germania, între 14 iunie și 14 iulie. În vârstă de 34 de ani, Toni Kroos a transmis mesajul încheierii carierei, marți, în cadrul unui comunicat. 

Toni Kroos se va retrage din „sportul rege”, după EURO2024 (FOTO: EPA)
Toni Kroos se va retrage din „sportul rege”, după EURO2024 (FOTO: EPA)

„Cariera mea de fotbal se va încheia, în această vară, după Campionatul European. Aşa cum am spus întotdeauna, Real Madrid este şi va fi ultimul meu club”, a scris internaţionalul german pe contul său de social media, asigurând că ambiţia sa a fost întotdeauna să „termine la cel mai bun nivel”.
„17 iulie 2014, ziua în care am fost prezentat la Real Madrid, ziua care mi-a schimbat viaţa. Viaţa mea ca fotbalist, dar mai ales ca persoană. A fost începutul unei noi vieţi la cel mai mare club din lume. Acum, după 10 ani, la finalul sezonului, acea viaţă se va încheia”, a adăugat mijlocaşul madrilen, al cărui contract expiră în luna iunie.
Câştigătorul Campionatului Mondial din 2014 a declarat că, între timp, are „un singur lucru în minte”: să aducă Realului al 15-lea trofeu al Ligii Campionilor, care ar fi şi al şaselea pentru el, cinci câștigându-le cu formația din Spania și unul cu Bayern München.

„Un jucător care a dat totul pentru tricoul lui Real Madrid”

La rândul său, clubul madrilen a consemnat, într-un comunicat, dorința „să-şi exprime recunoştinţa şi afecţiunea pentru Toni Kroos, un jucător care face deja parte din istoria Real Madrid şi una dintre marile legende ale clubului nostru şi ale fotbalului mondial”, consemnând că a fost un „jucător fundamental”, care a câştigat 22 de titluri şi a jucat 463 de meciuri pentru madrileni.
„Toni Kroos va fi pentru totdeauna în inimile tuturor fanilor lui Real Madrid pentru excelenţa fotbalului său şi pentru că este un jucător care a dat totul pentru acest tricou”, au notat cei de pe „Santiago Bernabéu”, inclusiv preşedintele clubului Real Madrid, Florentino Pérez, punctând că Toni Kroos este „unul dintre cei mai mari jucători din istoria clubului Real Madrid”, care „este şi va fi întotdeauna casa lui”.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Top 3 beneficii de a instala automate de reciclare a ambalajelor daca ai un magazin jpg
image
image
image
image
image
image
Romania la ceremonia Jocurilor Olimpice (EPA) jpg
delegatia romaniei ceremonia deschidere jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Nadia Comaneci (Sportpictures) jpg
Radu Dragusin (Facebook) jpg
Corvinul Rijeka (Sportpictures) jpg
David Popovici (EPA) jpg
delegatie romania jocuri olimpice jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net