Atalanta, în elita fotbalului internațional: italienii au cucerit Liga Europa

Atalanta Bergamo a cucerit primul său trofeu uriaș din palmares, reușind să câștige Liga Europa, după ce i-a învins pe cei de la Bayer Leverkusen, miercuri, cu 3-0, meciul de fotbal disputându-se la Dublin și fiind arbitrat fără probleme de István Kovács. Jucătorul partidei a fost, fără doar și poate, Ademola Lookman, autorul unui hattrick ('12, '26, '75), acesta fiind desemnat totodată jucătorul meciului.

Atalanta Bergamo, campioană în Liga Europa (FOTO: EPA)
Atalanta Bergamo, campioană în Liga Europa (FOTO: EPA)

Triumful este unul cu însemnătate uriașă pentru tehnicianul italienilor, Gian Piero Gasperini, care a câștigat primul său trofeu din cariera de antrenor. „Este un sentiment minunat! Băieţii au fost incredibili, performanţa pe care au avut-o, în această seară, a fost fantastică. Nu poţi doar să te aperi într-un astfel de meci! Ştiam că ei sunt foarte puternici în atac, dar poate nu la fel de puternici atunci când îi forţezi să se apere. Şi totul a mers bine de la început! Mai mult decât orice, contează modul în care am făcut-o. Am meritat categoric să câştigăm”, a declarat antrenorul în vârstă de 66 de ani, care o pregătește pe Atalanta de nu mai puțin de opt ani.

Leverkusen, prima înfrângere în acest sezon

De cealaltă parte, Bayer Leverkusen a suferit prima sa înfrângere, în sezonul 2023/2024. „Nu a fost ziua noastră şi trebuie să acceptăm acest lucru... Trebuie să o felicităm pe Atalanta, a meritat să câştige. Noi nu am reuşit să ne facem jocul, ei au fost mai buni în toate. Intensitatea Atalantei a fost mai mare! Toată echipa a dat totul, astăzi, dar nu a fost suficient şi trebuie să acceptăm acest lucru. Trebuie să trecem peste această dezamăgire şi să evoluăm mai bine în finala Cupei Germaniei, de sâmbătă”, a declarat ocupantul băncii tehnice a grupării germane, Xabi Alonso, în vârstă de 42 de ani.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
449016574 790492459883010 1579936202276165367 n jpg
image
image
image
image
image
image
3x3 bcr streetball jpg
andrei ratiu si fiica jpg
Selfie cristiano ronaldo euro 2024 jpg
fani romani jpg
5 text transferuri jpg
4 text 1 Nita jpg
romania belgia jpg
romania belgia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net