Atalanta, în elita fotbalului internațional: italienii au cucerit Liga Europa

Atalanta Bergamo a cucerit primul său trofeu uriaș din palmares, reușind să câștige Liga Europa, după ce i-a învins pe cei de la Bayer Leverkusen, miercuri, cu 3-0, meciul de fotbal disputându-se la Dublin și fiind arbitrat fără probleme de István Kovács. Jucătorul partidei a fost, fără doar și poate, Ademola Lookman, autorul unui hattrick ('12, '26, '75), acesta fiind desemnat totodată jucătorul meciului.

Atalanta Bergamo, campioană în Liga Europa (FOTO: EPA)
Atalanta Bergamo, campioană în Liga Europa (FOTO: EPA)

Triumful este unul cu însemnătate uriașă pentru tehnicianul italienilor, Gian Piero Gasperini, care a câștigat primul său trofeu din cariera de antrenor. „Este un sentiment minunat! Băieţii au fost incredibili, performanţa pe care au avut-o, în această seară, a fost fantastică. Nu poţi doar să te aperi într-un astfel de meci! Ştiam că ei sunt foarte puternici în atac, dar poate nu la fel de puternici atunci când îi forţezi să se apere. Şi totul a mers bine de la început! Mai mult decât orice, contează modul în care am făcut-o. Am meritat categoric să câştigăm”, a declarat antrenorul în vârstă de 66 de ani, care o pregătește pe Atalanta de nu mai puțin de opt ani.

Leverkusen, prima înfrângere în acest sezon

De cealaltă parte, Bayer Leverkusen a suferit prima sa înfrângere, în sezonul 2023/2024. „Nu a fost ziua noastră şi trebuie să acceptăm acest lucru... Trebuie să o felicităm pe Atalanta, a meritat să câştige. Noi nu am reuşit să ne facem jocul, ei au fost mai buni în toate. Intensitatea Atalantei a fost mai mare! Toată echipa a dat totul, astăzi, dar nu a fost suficient şi trebuie să acceptăm acest lucru. Trebuie să trecem peste această dezamăgire şi să evoluăm mai bine în finala Cupei Germaniei, de sâmbătă”, a declarat ocupantul băncii tehnice a grupării germane, Xabi Alonso, în vârstă de 42 de ani.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cornel dinu
image
image
image
image
image
image
Edi Iordanescu, Sportpictures jpg
Marius Marin (Sportpictures) jpg
Edi Iordanescu (Facebook) jpg
Germania Scotia (EPA) jpg
Edi Iordanescu (Facebook) jpg
Lamine Yamal, Spania (EPA) jpg
EURO 2024 (EPA) jpg
iolanda balas
image
actualitate.net
image
actualitate.net