István Kovács arbitrează finala Ligii Europa, Atalanta-Bayer Leverkusen

Ultima actualizare:

Liga Europa a ajuns în faza ultimului act, în cadrul căruia se vor duela italienii de la Atalanta Bergamo şi formaţia germană Bayer Leverkusen. Partida de fotbal se va juca, miercuri, la Dublin, de la ora 22.00, fiind arbitrată de István Kovács și televizată pe ProTV. Românul este la al doilea ultim act european ca arbitru, după finala Conference League, ediţia 2022.

István Kovács, la a doua finală europeană (FOTO: EPA)
István Kovács, la a doua finală europeană (FOTO: EPA)

Pe deoparte, Atalanta, echipă din Serie A, s-a calificat în premieră în istoria sa într-o finală europeană, după ce a învins-o pe Marseille cu scorul general 4-1 în penultima fază a competiției. De cealaltă parte, Leverkusen, campioană în Bundesliga, se poate mândri cu faptul că a rămas neînvinsă, în acest sezon, triumfând în fața celor de la AS Roma cu 4-2 la general, în faza anterioară a Ligii Europa. Sub îndrumarea lui Xabi Alonso, Leverkusen a cucerit primul titlu din istoria de 100 de ani a clubului, având un record incredibil, în acest sezon: 51 de meciuri fără înfrângere în toate competițiile. De altfel, nemții au reușit să câștige Cupa UEFA, competiția care a precedat Liga Europa, o dată în istoria sa, în anul 1988 și a mai avut o încercare de a cuceri trofeul, în 2002, când a pierdut, însă, în fața celor de la Real Madrid.

Trofeul este din argint și cântărește nu mai puțin de 15 kilograme

Revenind la sezonul actual, Leverkusen poate consemna o „triplă” istorică: pe lângă titlul deja cucerit în campionatul german și posibilitatea de a câștiga Liga Europa, gruparea este angrenată și în finala Cupei Germaniei, unde o va întâlni pe divizionara secundă FC Kaiserslautern.
La meciul care va hotărî câștigătoarea din Liga Europa, care va primi trofeul de argint, ce cântărește nu mai puțin de 15 kilograme, sunt așteptați aproximativ 50.000 de spectatori, iar din brigada lui Kovács vor face parte şi conaţionalii Vasile Marinescu şi Ovidiu Artene ca asistenţi şi Cătălin Popa ca asistent VAR. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
andre agassi   steffi graf (1) jpg
image
image
image
image
image
image
Marius Marin (Sportpictures) jpg
Edi Iordanescu (Facebook) jpg
Germania Scotia (EPA) jpg
Edi Iordanescu (Facebook) jpg
Lamine Yamal, Spania (EPA) jpg
EURO 2024 (EPA) jpg
iolanda balas
Dennis Man (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net