Clipe istorice la Liverpool: ultimul meci al lui Klopp, sărbătorit cu fast pe Anfield

Jürgen Klopp a avut parte de o festivitate de zile mari, în care s-a marcat încheierea parcursului său pe Anfield, antrenorul german de fotbal în vârstă de 56 de ani sărbătorind la unison cu zecile de mii de oameni prezenți pe stadion un parcurs emblematic în rândul „cormoranilor”.

Jürgen Klopp lasă în urmă nouă ani prolifici la Liverpool FC (FOTO: EPA)
Jürgen Klopp lasă în urmă nouă ani prolifici la Liverpool FC (FOTO: EPA)

După fluierul final al ultimului său meci ca ocupant al băncii tehnice de la Liverpool FC, încheiat cu o victorie, 2-0, acasă, în fața lui Wolverhampton FC, Klopp a fost ovaționat la scenă deschisă pentru cei nouă ani petrecuți la gruparea din Anglia.
Cu stadionul vibrând de fundalul sonor „You’ll Never Walk Alone” și cu Klopp vizibil emoționat, atmosfera „s-a descătușat”, desfășurându-se o ceremonie în toată regula pentru a marca despărțirea de Klopp, staff-ul său și jucătorii ajunși la finele perioadei contractuale cu Liverpool.

Klopp i-a asigurat o primire călduroasă înlocuitorului său la Liverpool, Slot

Printre declarațiile emoționate din timpul discursului său de final, Klopp şi-a marcat despărţirea de Liverpool cântând, pe ritmurile piesei „Live is Life” a trupei Opus, numele lui Arne Slot, succesorul său. La cei 45 de ani ai său, Slot vine să facă performanță pe Anfield, după trei ani petrecuți ca antrenor la echipa olandeză Feyenoord Rotterdam. „Să-l primiţi pe noul antrenor aşa cum m-aţi primit pe mine”, a răsunat vocea lui Klopp la microfon, în timp ce fanii lui Liverpool i-au continuat inițiativa cântecului dedicat lui Slot. „Continuaţi să credeţi şi să împingeţi echipa ... Sunt unul dintre voi acum! Vă iubesc nespus de mult”, a conchis Klopp. La rândul său, Slot şi-a încheiat perioada petrecută la Feyenoord conducând echipa la o victorie cu 4-0 în faţa echipei Excelsior Rotterdam, duminică, în campionatul olandez.
Sosit la gruparea de pe Anfield, în octombrie 2015, ca înlocuitor al lui Brendan Rogers, Klopp i-a adus lui Liverpool nu mai puțin de opt trofee importante: Liga Campionilor și Campionatul Mondial al Cluburilor în 2019, titlul în Premier League și Supercupa UEFA în 2020, Cupa Angliei în 2022, Cupa Ligii Angliei în 2022 și 2024, Supercupa Angliei în 2023. Trofeelor din palmares li se adaugă cele două finale de Liga Campionilor în 2018 și 2022 şi un ultim act de Europa League în 2016. Per total, Klopp a condus-o pe Liverpool în nu mai puțin de 491 de partide, dintre care a câştigat 299, a încheiat la egalitate 109 și a pierdut 83.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
David Popovici (EPA) jpg
Valentin Mihăilă (Sportpictures) jpg
Romania la meciul cu Ucraina de la EURO 2024 (Sportpictures) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
David Popovici jpg
Kai Flathmann, sustinator al nationalei din Germania, lovit cu mingea de un jucator (Instagram) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Nationala Romaniei (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net