Șervețelul care promitea transferul lui Messi la Barça, vândut pe o sumă uriașă

Ultima actualizare:

Un obiect aparent banal s-a dovedit a fi unul cu o însemnătate uriașă, vânzându-se pentru aproximativ 886.000 de euro în cadrul unei licitații. Este vorba despre acordul prin care FC Barcelona s-a angajat să-l transfere pe Lionel Messi, pe când fotbalistul argentinian avea doar 13 ani.

Obiectul de colecție a fost „vânat” la licitație (FOTO: EPA)
Obiectul de colecție a fost „vânat” la licitație (FOTO: EPA)

Înapoi în prezent, acesta a fost vândut, în cadrul unei licitații, cu 762.400 de lire sterline, după ce preţul a pornit de la 300.000 de lire sterline pentru „şerveţelul spaniol standard cerat”, care are 16,5x16,5 centimetri, fiind laminat şi înrămat. Şerveţelul, pe care s-a scris cu cerneală albastră în decembrie 2000, poartă o promisiune a directorului de atunci al Barcelonei, Carles Rexach, de a semna cu Messi. Tot pe el apare și semnătura lui Josep Minguella, consilierul de transferuri al clubului spaniol, precum şi a agentului Horacio Gaggioli, care l-a recomandat pe tânărul argentinian.

Șervețelul care avea să-l aducă pe omul-record al Barcelonei

Povestea spune că șerveţelul a fost semnat la o întâlnire aranjată de Rexach, care l-a invitat pe tatăl lui Messi, Jorge, la prânz, după ce familia Messi era îngrijorată de lipsa de răspuns din partea grupării din Spania, după încercarea iniţială a adolescentului. „La Barcelona, la 14 decembrie 2000 şi în prezenţa domnilor Minguella şi Horacio, Carles Rexach, directorul sportiv al FC Barcelona, este de acord prin prezenta, sub responsabilitatea sa şi indiferent de orice opinie divergentă, să semneze cu jucătorul Lionel Messi, cu condiţia să respectăm sumele convenite”, se arată pe acordul semnat. 
O lună mai târziu după înțelegerea agreată în mod inedit, Messi s-a alăturat lui FC Barcelona, unde urma să devină un personaj marcant fără doar și poate în istoria echipei de din Primera División. Debutul la prima echipă n-avea să se lase prea mult așteptat, petrecându-se pe când avea 16 ani, cifrele sale fiind de-a dreptul impresionante, consemnând un record de 672 de goluri în 778 de meciuri adunate pentru clubul catalan.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0891639079 jpg
image
image
image
image
image
image
Romania la ceremonia Jocurilor Olimpice (EPA) jpg
delegatia romaniei ceremonia deschidere jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Nadia Comaneci (Sportpictures) jpg
Radu Dragusin (Facebook) jpg
Corvinul Rijeka (Sportpictures) jpg
David Popovici (EPA) jpg
delegatie romania jocuri olimpice jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net