Decizie finală în cazul lui Alves: acuzat de viol, a primit ani grei de închisoare

Dani Alves a fost condamnat la patru ani și jumătate de închisoare, plus cinci ani de liberate condiționată, în urma acuzațiilor de viol, în contextul în care se ceruseră nouă ani de închisoare. 

Dani Alves a fost condamnat în urma acuzațiilor de viol (FOTO: EPA)
Dani Alves a fost condamnat în urma acuzațiilor de viol (FOTO: EPA)

Fostul fotbalist a fost găsit vinovat pentru violarea unei femei de 23 de ani, în toaleta salonului VIP a unui club de noapte din Barcelona, în noaptea dintre 30 spre 31 decembrie 2022. La doar câteva zile după, Alves a fost arestat preventiv, ca mai apoi, anul acesta, între 5 și 7 februarie, să aibă loc procesul său. 
„Judecătorii au considerat că victima nu şi-a dat consimţământul şi că existau probe, în plus faţă de mărturia denunţătoarei, pentru a considera că violul a fost dovedit”, au declarat judecătorii Tribunalului din Barcelona. Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, fostul fundaş va trebui să plătească 150.000 de euro victimei, care „nu mai doarme, ia medicamente şi abia iese din casă”, potrivit declaraţiilor făcute de o verişoară a femeii, în timpul procesului. „Nu sunt un om violent”, a fost poziția lui Alves, în timpul procesului, declarând că relaţia sexuală cu reclamanta ar fi fost consimţită. Jucătorul ceruse să fie exonerat sau, în caz contrar, să fie condamnat la doar un an de închisoare, o pedeapsă care a fost deja executată, având în vedere că a fost arestat preventiv din 20 ianuarie 2023 şi că toate cererile de eliberare pe cauţiune au fost respinse.

Și-a schimbat declarațiile de cinci ori 

De-a lungul timpului, brazilianul și-a schimbat declarația în mai multe rânduri, prezentând cinci versiuni diferite asupra situației și punctând faptul că se afla în stare de ebrietate în noaptea de dinaintea Revelionului - infromativ, dacă alcoolul era acceptat de judecători drept circumstanţă atenuantă, pedeapsa sa nu putea depăşi şase ani de închisoare. La finalul procesului, acuzarea ceruse nouă ani de închisoare, în timp ce avocaţii reclamantului solicitau 12 ani. În contextul deciziei instanței, de patru ani și jumătate de închisoare, ambele părți au posibilitatea de a face apel. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net