Dennis Man, asul din mâneca lui Parma: românul, decisiv în promovarea în Serie A

Parma a reușit să promoveze în Serie A, după un sezon în care Dennis Man s-a dovedit a fi decisiv, românul în vârstă de 25 de ani remarcându-se drept unul dintre personajele principale. Cotat la 6,5 milioane de euro potrivit Transfermarkt, internaționalul român se bucură de apreciere la Parma, însă ar putea lua calea altei echipe, în viitorul apropiat. 

Parma revine în primul eșalon italian (FOTO: Facebook)
Parma revine în primul eșalon italian (FOTO: Facebook)

De altfel, Man se află pe podiumul celor mai valoroși jucători din Serie B, acolo unde atacantul ocupă locul trei. „Așteptam acest moment, de multă vreme și suntem fericiți că ne-am atins obiectivul de a promova în prima ligă. Sunt fericit că am ajutat echipa. Jucăm deja de doi ani și jumătate împreună și s-a văzut că ne cunoaștem foarte bine. Am muncit în fiecare zi, iar rezultatele s-au văzut. Sezonul meu putea fi unul mai bun, dar important este că Parma a promovat în Serie A. Antrenorul mi-a oferit multă încredere și mereu îmi spunea să fac ceea ce știu. Îmi place că Pecchia (n.r. Fabio Pecchia, antrenorul Parmei) discută cu toți jucătorii și îi face pe toți să se simtă importanți”, a fost mesajul lui Man. Formația lui Man și Valentin Mihăilă este matematic promovată în Serie A: primele două poziții promovează direct în primul eșalon italian de fotbal, în timp ce ocupantele pozițiilor trei-opt dispută un play-off, care stabilește cea de-a treia formație promovată. 

Valorează dublu, decât atunci când a venit la Parma

Man îmbracă tricoul lui Parma din iarna lui 2021, acolo unde a plecat pentru 6,5 milioane de euro, suma primită de FCSB, între timp fiind stabilită o valoare dublă, în cazul unei eventuale plecări: 11 milioane de euro. Parcursul său la Parma „se traduce” în 107 partide adunate, reușind să înscrie de 24 și să ofere 12 pase decisive. Nici în materie de echipă națională nu e de ignorat: de la debutul din 2018, Man a adunat 22 de apariții în tricoul primei reprezentative, marcând de șapte ori. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net