Final de drum. Un campion mondial, simbol al lui Real și Arsenal, spune „stop joc”

Ultima actualizare:

După o viață petrecută în fotbalul mare, internaționalul german Mesut Özil și-a anunțat retragerea din „sportul rege”. În vârstă de 34 de ani, jucătorul a spus, miercuri, „stop-joc” carierei de fotbalist. 

Mesut Özil pune punct ipostazei de fotbalist (FOTO: Getty Images)
Mesut Özil pune punct ipostazei de fotbalist (FOTO: Getty Images)

„După ce m-am gândit bine, îmi anunţ retragerea din fotbalul profesionist. Am avut privilegiul de a fi fotbalist profesionist timp de aproape 17 ani şi mă simt incredibil de recunoscător pentru această oportunitate. Însă, în ultimele săptămâni şi luni, suferind şi unele accidentări, a devenit din ce în ce mai clar că este momentul să părăsesc marea scenă a fotbalului”, a anunțat Mesut Özil, prin intermediul rețelelor sociale. „A fost o călătorie senzaţională, plină de momente şi emoţii de neuitat. Vreau să le mulţumesc cluburilor mele - Schalke 04, Werder Bremen, Real Madrid, Arsenal Londra, Fenerbahçe SK, İstanbul Başakşehir FK şi antrenorilor care m-au susţinut, plus colegilor care mi-au devenit prieteni. Acum, sunt nerăbdător pentru tot ce urmează pentru mine alături de frumoasa mea soţie, Amine şi de frumoasele mele fiice, Eda şi Ela. Însă, puteţi fi siguri că o să mai auziţi veşti de la mine, din când în când”, a mai punctat fotbalistul neamț. 

De altfel, Mesut Özil a cochetat cu ideea de retragere, încă din vara lui 2018, revenind însă, ulterior, asupra deciziei de pe atunci. În urma sa, rămâne o activitate impresionantă: cu peste 400 de meciuri la activ, Mesut Özil a făcut performanță în campionatul german, spaniol, englez și turc, în vreme ce la națională a adunat 92 de selecții și a înscris de 23 de ori, fiind ales și cel mai bun jucător german al anului. Din palmaresul său impresionant se remarcă, fără doar și poate, titlul de campion mondial, cucerit cu Germania, în 2014. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net