Interzis pe viață, după ce a atacat arbitrul. Ce a putut face un fotbalist

Ultima actualizare:

Un fost purtător al banderolei de căpitan al Siriei, Ahmed Al-Saleh, a primit interdicţie pe viaţă în fotbal, după de a agresat un arbitru, care l-a eliminat în timpul unui meci de fotbal, a anunțat Federația Siriană de Fotbal, citată de Reuters.

Comisia de Disciplină a Federației Siriene de Fotbal a oferit un exemplu (FOTO: Getty Images)
Comisia de Disciplină a Federației Siriene de Fotbal a oferit un exemplu (FOTO: Getty Images)

Jucătorul a reacționat complet nepotrivit, agresând și scuipând „centralul” partidei, care conta pentru primul eșalon. În vârstă de 33 de ani, fotbalistul echipei Al-Jaish a primit cartonaş roşu, în urma unui fault dur asupra unui adversar de la Al-Wathba, într-o confruntare disputată la începutul lunii februarie. Ceea ce se putea opri acolo și să fi fost socotit „doar” un simplu fault sancționat, ca atare printre multe altele, a degenerat, după ce fotbalistul a reacționat lovindu-l pe arbitru și scuipându-l. Spiritele s-au calmat cu greu, abia după ce jucătorii din ambele echipe au intervenit și l-au temperat pe fotbalistul nervos, însă episodul controversat nu s-a oprit aici și a avut urmări serioase, oferind un exemplu și constituind un precedent pentru comportamentul nesportiv și necivilizat.

Insultat, scuipat și lovit inclusiv la vestiare

Astfel, la o lună distanță, Comisia de Disciplină a federaţiei siriene a consemnat cum cele petrecute - insulte, lovituri, scuipat -, au continuat chiar și după meci, la vestiare. Astfel, reprezentanții federației au decis să ia măsuri drastice și „au dictat” interdicția pe viață din ipostaza de jucător pentru Ahmed Al-Saleh. Mai mult decât atât, Comisia de Disciplină a propus ca acesta să fie dat afară din Organizaţia Federaţiei Sporturilor din Siria, ceea ce ar însemna că n-ar mai putea activa în sport în nicio calitate, inclusiv ca antrenor. Sancțiunile au continuat și în plan financiar, fotbalistul primind o amendă de 1,5 milioane de lire siriene (aproximativ 600 de dolari), fiind penalizat şi clubul Al-Jaish cu 3 milioane de lire siriene, pe fondul insultelor suporterilor către arbitru. Ahmed Al-Saleh debutase la naționala Siriei, în anul 2008, fundașul bifând 54 de meciuri și marcând în două rânduri.  

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net