Contra, din nou în fotbal: va avea un salariu „baban” și se va duela cu Rădoi

Ultima actualizare:

După aproape un an de pauză de la antrenorat, Cosmin Contra este gata să revină pe banca tehnică. La cei 47 de ani ai săi, acesta a lăsat în urmă despărțirea de Al-Ittihad și o va prelua pe Damac SC, grupare angrenată în campionatul din Arabia Saudită. 

Cosmin Contra, gata să revină în fotbal (FOTO: Sportpictures)
Cosmin Contra, gata să revină în fotbal (FOTO: Sportpictures)

Noua formație a lui Cosmin Contra se află pe locul nouă, cu 22 de puncte adunate în 19 etape, oficializând deja schimbarea de pe banca tehnică. Gruparea saudită a anunțat pe Twitter cum românul îl va înlocui pe croatul Krešimir Režić, semnând un contract valabil până la finalul sezonului 2023/2024, urmând să aibă un venit anul de 2,8 milioane de euro. 

S-a inspirat de la Real și Atlético Madrid

Interesant este că debutul său la Damac SC va fi într-un duel de zile mari, împotriva formației antrenate de Mirel Rădoi, Al-Tai, care se află pe locul șapte în clasament. Cei doi nu sunt singurii antrenori români din competiție: Marius Șumudică o pregătește pe Al-Raed, echipa de pe locul 12, acolo unde evoluează Alexandru Mitriță și Silviu Lung Jr., însă antrenorul de 52 de ani a anunțat că se va retrage, în curând. 
Revenind la Cosmin Contra, până acum, acesta a antrenat o serie de echipe: Poli Timișoara, Getafe U21, Fuenlabrada, Petrolul, Getafe, GZ R&F, Alcorcon, Dinamo, naționala României și Al-Ittihad, în vreme ce la Damac SC a mai evoluat în român, în ipostaza de jucător - Constantin Budescu, în 2021. 
În urmă cu câteva săptămâni, Cosmin Contra povestea că s-a inspirat de la Rael Madrid și Atlético Madrid, analizând stilurile de antrenorat și de joc de la cele două formații spaniole de fotbal. Românul s-a declarat impresionat de organizarea clubului de pe „Santiago Bernabéu” și a mărturisit că este impresionat de antrenorul echipei, Carlo Ancelotti și de abordarea pe care acesta o are cu una dintre cele mai tari echipe din istoria Primera División. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net