Fotbaliștii de la naționala Iranului riscă închisoarea pentru ce au făcut în Qatar

#CM Qatar 2022

Iranul a disputat deja primul meci al său la CM Qatar 2022, luni, împotriva Angliei, aceasta din urmă impunându-se cu 6-2. 

Jucătorii de la naționala Iranului protestează pentru abuzurile din țara lor (FOTO: Getty Images)
Jucătorii de la naționala Iranului protestează pentru abuzurile din țara lor (FOTO: Getty Images)

Curajul fotbaliștilor din naționala Iranului atinge cote înalte, jucătorii refuzând să intoneze imnul țării lor la Campionatul Mondial din Qatar, în semn de protest. Presa engleză notează că fotbaliștii vor să atragă atenția asupra abuzurilor din țara lor, unde au existat proteste declanșate, încă de la începutul toamnei, pe fondul morții unei tinere, Mahsei Amini. Femeia fusese arestată pentru că nu ar fi purtat corect hijabul, apoi ar fi fost bătută de poliție și, în cele din urmă, a murit la spital. Nemulțumirea populației a crescut și pe fondul faptului că autoritățile nu au recunoscut cele întâmplate, iar protestele s-au întețit.

21 de oameni au fost executați în Iran pentru proteste

Jurnaliștii britanici punctează riscul la care se supun fotbaliștii Iranului, legea din țara lor permițând condamnarea la închisoare sau chiar moartea pentru aceia care se răzvrătesc asupra regimului. „Oficialii iranieni au discutat deja despre lipsa de respect arătată de jucători la intonarea imnului. O astfel de sfidare la scară internațională va stârni furie în Iran și ar putea exista repercusiuni”, mai scriu jurnaliștii englezi. De altfel, presa engleză notează că, din septembrie și până acum, nu mai puțin de 21 de oameni care au protestat împotriva celor întâmplate în Iran au fost executați.

Pe lângă fotbaliștii care au luat atitudine la Campionatul Mondial din Qatar și jucătorii de la naționala de polo a Iranului au avut curajul de a semnala că nu sunt de acord cu cele petrecute în țara lor și au protestat, refuzând, de asemenea, să intoneze imnul Iranului.
La Campionatul Mondial 2022, Iran își împarte grupa cu Anglia, SUA și Țara Galiilor, programul tuturor meciurilor și rezultatele acestora fiind disponibile aici.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

cub mama theo rose carmen harra png
zodii care sunt vampiri energetici jpg
FotoJet (4) jpg
legatura dintre oana lis si catalin maruta jpg
tanara dezbracata in pat jpg
fiii lui adrian nastase jpg
andrei duban apare in serialul wednesday jpg
Televizor Netflix filme telecomanda FOTO Shutterstock
Razvan din Idicel la masa jpg
Balenciaga 1 Foto Captura JPG
image
image
image
image
nico si inaki williams jpg
Emma Raducanu, EPA jpg
kiss FM jpeg
cub suportere png
cub Anett Kontaveit png
fotbal tenis lat jpg